Toer Bouwman

Ajax moet Toer Bouwman maandenlang missen

Toer Bouwman is tot begin 2019 uitgeschakeld met een bovenbeenblessure. Twee maanden geleden liep de negentienjarige centrale verdediger van derdedivisionist Ajax deze blessure op, hoewel dat pas enkele weken terug aan het licht kwam. Bouwman zal tot na winterstop moeten toekijken.

Door een ongelukkige botsing tegen ASWH (1-1) begin september ontstond er een flinke scheur in zijn bovenbeenspier, vlak boven zijn knie. “Het voelde als een ijsbeentje. Daarom heb ik de wedstrijd ook uitgespeeld”, blikt hij terug. Na de wedstrijd werd de pijn alleen maar erger en namen de zorgen toe bij Bouwman. “De eerste nachten heb ik bijna niet geslapen van de pijn. Daarna werd het vooral mentaal heel zwaar omdat ik niet wist wat het was.”

Daar kwam hij ruim een maand later pas achter. Nu Bouwman weet er precies aan de hand is, kan de focus op zijn herstel. Daar staat zo’n vier maanden voor. “Dat is lang, maar het had erger gekund. Ik ben allang blij dat het niet mijn knie is,” zegt de verdediger. Hij hoopt op een comeback na de winterstop. “Ik voel het vertrouwen van iedereen. Ik heb ook gewoon laten zien wat ik kan en dat geeft mij rust tijdens het herstel.”

Wat extra vervelend voor hem is, is dat hij juist een basisplaats in de wacht had gesleept. En dat terwijl Bouwman, overgekomen van Buitenveldert Onder-19, eigenlijk voor het tweede elftal werd gehaald. In de zomer ontving hij een telefoontje met het verzoek of hij de voorbereiding met het eerste wilde meedraaien, vanwege veel blessures in de selectie. “Ik ging niet op vakantie dus ik was gewoon in Amsterdam,” zegt Bouwman. “Toen heb ik eigenlijk vanaf het begin de voorbereiding meegedraaid van het eerste.”

Naar eigen zeggen wordt het een lastige opgave om in de tweede seizoenshelft zijn plek in het hart van de verdediging terug te krijgen. “Er zijn steeds minder blessures en het team begint nu ook vorm te krijgen. Het doel is nog steeds om basisspeler te worden. In de minuten die ik krijg moet ik laten zien dat ik het nog steeds in me heb.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)