Toer Bouwman

Ajax laat twee punten uit handen glippen tegen ASWH

Derdedivisionist Ajax heeft een kans laten liggen om de eerste driepunter van dit seizoen te kunnen bijschrijven. De ploeg van Yuri Rose leek met een 2-0 voorsprong op ASWH goed op weg, maar zag de bezoekers alsnog op gelijke hoogte komen: 2-2.

Na de afstraffing in Noordwijk (6-2 nederlaag) had Ajax tijdens de eerste thuiswedstrijd iets goed te maken. Toch had ASWH in de beginfase meer balbezit en meer dreiging via Jesper van den Bosch en voormalig Ajacied Bilal el Amrani. Lester Pires was na ruim een half uur spelen het dichtst bij een openingstreffer: zijn schot spatte op de kruising uiteen. Pas daarna liet Ajax zich in aanvallend opzicht zien. Uit een vloeiende aanval schoot Kenneth Misa Danso rakelings naast.

Een volgende klap voor de Amsterdammers was dat Misa Danso even later geblesseerd uit moest vallen; niet de eerste aanvaller die Ajax moet missen. Vijf minuten voor rust zorgde een verrassende naam voor de openingstreffer. Ralph Jurka kreeg bij afwezigheid van Sonny Pronk en Tim Plemper de voorkeur in de punt van de aanval en de van Sporting Martinus overgekomen spits kopte op fraaie wijze een vrije trap van Ruben Adney binnen: 1-0.

De vrije trappen van Ruben Adney bleken levensgevaarlijk, want na ruim een uur krulde de middenvelder de bal in de verre hoek voor een 2-0 voorsprong. Nog geen vier minuten later was ASWH terug in de wedstrijd. Via de onderkant van de lat tekende Van den Bosch voor de aansluitingstreffer voor de club uit Hendrik-Ido-Ambacht: 2-1.

Ajax werd achteruit gedrongen en kwam goed weg toen doelman Ruben Zandwijken – eerste keeper Stephan Veenboer is nog altijd niet fit – een schot van Bilal el Amrani over zijn doel tikte. El Amrani had sowieso niet zijn beste dag tijdens zijn terugkeer in Amsterdam, want tien minuten voor tijd zag hij een strafschop gekeerd worden door de jonge sluitpost. De thuisploeg bleef in leven en had zelfs het duel kunnen beslissen. Ricardo Fransberg leverde de bal op een presenteerblaadje af bij invaller Celso Uhlenbeek, alleen schoot hij hoog over.

Daar kreeg de thuisploeg drie minuten later de rekening voor gepresenteerd. Een chaotische situatie in de Amsterdamse defensie was de inleiding voor de intikker van Lars Bosscha: 2-2. De puntendeling was terecht, maar zorgde wel voor een zure nasmaak bij de ploeg van Yuri Rose. Ajax zal volgende week op bezoek bij het Quick Boys van oud-speler Dennis Kaars de jacht op de eerste competitiezege moeten voortzetten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)