Ajax naar titel, HBOK eruit

Ajax kan de titel bijna niet meer ontgaan in zaterdag 1A. Zelf won het overtuigend met 8-0 van Marken, terwijl concurrent Swift onderuit ging tegen VVZ’49. Voor HBOK viel het doek vandaag door een 3-1 nederlaag in Wilnis bij CSW.

Over de wedstrijd van Ajax kunnen we kort zijn. Ajax overtuigde van begin tot eind en met 8 doelpunten twijfelt niemand meer over de titelaspiraties van de Amsterdammers. Vanaf het begin zette Ajax druk op Marken en de gasten wisten niet hoe ze hier onderuit konden komen. Ze stonden erbij en keken ernaar hoe Ajax doelpunten begon te maken. Met name in de tweede helft leek het of Ajax alleen op het veld stond. In de eerste helft bleef de schade beperkt voor Marken. Dennis Kaars, Joe Lampty en Jeffrey Mols scoorden. Bij rust dus 3-0.

In de tweede helft kwamen er nog vijf goals bij. Jordy Meester, Wouter van der Molen, Sergio Cameron, Dennis Kaars en Kenneth Danso maakte het achttal compleet. Na afloop was er een klein feestje in de kleedkamer van Ajax toen men hoorde dat Swift had verloren. Ajax speler Wouter van der Molen plaatste echter ook een kanttekening.

Van der Molen:’Ja, we hebben wel even een biertje gedronken op het verlies van Swift, natuurlijk. Toch is het nu wel aan ons om het ook echt af te maken. We hebben nog een punt nodig in de laatste wedstrijd om de titel te pakken, dat realiseert iedereen zich. We hebben het hele seizoen hard gewerkt en mogen nu niet meer verzaken.’

Ajax mag volgende week op bezoek bij Eemdijk, dat nergens meer voor speelt. Niets lijkt een mooie kampioenswedstrijd in de weg te staan.

Voor HBOK is het doek vandaag definitief gevallen. In Wilnis verloor de ploeg van Don Guezen met 3-1 van CSW. Net als DVVA zal ook deze Amsterdamse club volgend jaar een klasse lager spelen. Mocht Swift via een stunt in de nacompetitie promoveren, dan zou het ook zomaar kunnen dat zaterdag 1A volgend jaar geen Amsterdamse club heeft.

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)