Home / Algemeen / Ajax neemt revanche op SDC Putten

Ajax neemt revanche op SDC Putten

Ajax blijft in de zaterdag Hoofdklasse B in het spoor van koploper SC Genemuiden. De ploeg van Jorg Smeets deed wat het moest doen en zette SDC Putten met 2-0 opzij, waarmee de Amsterdammers revanche namen op een ongelukkige nederlaag eerder dit seizoen.

Zonder Stanley Akoy en Bilal el Amrani, die allebei een schorsing van vorige week tegen Berkum uitzaten, en Mike van ‘t Land en Ricardo Fransberg als hun vervangers begon Ajax fris en veelbelovend. Kansen waren voor beide ploegen echter schaars en het ontbrak ze aan enige vorm van creativiteit om echt iets te forceren. Een standaardsituatie zorgde halverwege de eerste helft voor de doorbraak. Uit een strakke hoekschop van Kenneth Misa-Danso mocht Berry van ‘t Land ongehinderd de 1-0 binnen koppen.

Ondanks de voorsprong en een licht overwicht bleef het een flipperkastduel. Van ‘t Land probeerde iedereen op slag van rust nog wakker te schudden met een pegel richting het vijandelijke doel dat knap gepareerd werd door doelman Manuel Hoogewoning. Pas in de tweede helft liet SDC Putten iets meer zijn tanden zien. Een vrije trap van oud-prof Sander Duits en een goede mogelijkheid voor Jurian van den Brink waren de eerste speldenprikjes van de gasten.

Ajax had even geen antwoord op het gedurfde spel van SDC Putten en moest duidelijk zijn draai nog vinden. In de 65ste minuut zette Misa-Danso aanvaller Veirano Slager vrij voor Hoogewoning, maar de sluitpost was er op tijd bij om onheil te voorkomen. Diezelfde Hoogewoning weerhield even later Misa-Danso van het maken van de 2-0.

De Amsterdammers draaiden de duimschroeven flink aan. Pas zes minuten voor tijd viel de beslissing. Ricardo Fransberg controleerde een voorzet van invaller Lars Middelwijk en zette met een subliem tikje over de uitkomende doelman de bevrijdende 2-0 op het scorebord. De drie punten waren binnen en Fransberg had even later zelfs nog voor de kers op de taart kunnen zorgen. Zijn artistieke hakbal na een steekbal van Maurice Renger trof echter geen doel.

Door de overwinning heeft Ajax de goede start van 2018 een passend vervolg gegeven. De ploeg van Jorg Smeets hijgt in de nek van koploper SC Genemuiden, dat vijf punten meer heeft en ook één wedstrijd meer gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Richard Maertens

Send this to a friend