Ajax neemt revanche op Sportlust ’46

In de afgelopen jaren kreeg Ajax een paar keer een flink pak slaag. In september 2020 werd het op bezoek bij DOVO 11-0 en afgelopen oktober kregen de Amsterdammers bij Sportlust ’46 maar liefst 9 goals om de oren. Dinsdagavond kwam de ploeg uit Woerden op bezoek op Sportpark De Toekomst en wist Ajax een fantastische revanche: 2-1.

Het waren wel de bezoekers die het eerst gevaarlijk werden. Binnen de minuut kreeg Mark van der Weijden een goede kopkans, maar hij kopte net naast. Sportlust ’46 voetbalde een stuk makkelijker dan de Amsterdammers en de 0-1 na een half uur was dan ook een logisch gevolg. Zakaria Issarti kreeg de bal pardoes voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied en schoot raak. In het vervolg van de eerste helft moest Virgil Deen nog een paar keer optreden en zo bleef het bij 0-1 voor rust. Ondertussen was de geblesseerde Mois da Silva vervangen door Lars Middelwijk.

Meteen na rust was Sportlust dicht bij de 0-2, Issarti schoot maar net naast. Pas tien minuten na rust kon Ajax Sportlust-doelman Antionioli laten schrikken. Na een fraaie crosspass van Lars Middelwijk was het Luuk Slegt die hard uithaalde. Ajax werd strijdlustig en knokte zich in de tweede helft, wat leidde tot meer kansen. Zo kopte Carlos Opoku maar net over. De verre ingooien van Serghino Sanches had Ajax bovendien een extra wapen in huis. Maar ook Sportlust ’46 deed zijn best om het duel te beslissen en werd gevaarlijk met pogingen van Aaron Sieders en Christiaan van Hussen.

Maar in de slotfase was het Ajax dat toesloeg. Een verre inworp van Sanches kwam op het hoofd van Opoku, die doorkopte  richting Lars Middelwijk. Middelwijk maakte het af: 1-1. De wedstrijd liep op zijn einde en Ajax koesterde het punt, maar plotseling viel het helemaal de Amsterdamse kant op. Invaller Vicenzo Schep gaf een pass dwars door de Woerdense defensie richting Kaj de Jong. Doelman Antionioli dook naar de bal, maar nam daarbij de benen van De Jong mee en de bal ging op de stip. Opoku benutte de penalty en zo nam Ajax op fantastische wijze revanche op de nummer drie: 2-1.

Komende zaterdag krijgt Ajax bezoek van Harkemase Boys en kan het wederom goede zaken doen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers