Home / Algemeen / Ajax neemt slechts een punt mee uit Aalten

Ajax neemt slechts een punt mee uit Aalten

Ajax heeft een klein tikje opgelopen in de titelstrijd in de zaterdag Hoofdklasse B. De ploeg van Jorg Smeets bleef met een man meer op bezoek bij AZSV in Aalten steken op een 1-1 gelijkspel. Daardoor zakten de Amsterdammers naar de derde plaats, op vijf punten van koploper Genemuiden, met een wedstrijd tegoed.

Al vrij snel werd duidelijk dat Ajax een lastige middag te wachten stond in de Achterhoek. In de vierde minuut raakte Kars Vierwind van een afstandje de lat. De gasten namen vervolges wel voorzichtig meer het initiatief, maar kregen weinig grip op het duel. De wedstrijd moest nog een beetje op gang komen en daarvoor kwam hulp uit onverwachte hoek. Vanwege een grove charge van achteren op Bilal el Amrani werd AZSV-verdediger Yeltha Nyamsangya na veertien minuten met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Daardoor speelden de Amsterdammers bijna de hele wedstrijd met een man meer. Toch kon Ajax maar moeilijk zijn draai vinden tegen de taaie tegenstander op een lastig bespeelbaar grasveld. El Amrani moest zich bovendien laten vervangen door Ricardo Fransberg, maar zijn inbrengen leverde niet de gewenste aanvallende impulsen op. Bovendien kregen de gasten na ruim een halfuur ook een tegentreffer te verwerken. Een counter van AZSV werd abrupt onderbroken door Ajacied Mike van ‘t Land, met als gevolg een strafschop. Dit was voor Robbin Thuss een koud kunstje: 1-0.

Ajax werd lelijk te kijk gezet en had zelfs nog geen uitgespeelde kans gecreëerd. Vlak voor rust kwamen zij alsnog op gelijke hoogte door een standaardsituatie. De meegekomen verdediger Tim de Jong verlengde een hoekschop naar de vrijstaande Fransberg, die simpel de 1-1 binnen kon tikken. Daarmee hadden de gasten alsnog hun gelijkmaker te pakken.

De tweede helft werd er echter niet veel beter op. AZSV leunde ver achterover en Ajax probeerde wel te drukken, maar het ontbrak aan vernuft om de hechte defensie kapot te spelen. Het duurde tot de 68ste minuut voordat er weer een serieus schot tussen de palen te noteren viel van de schoen van Berry van ‘t Land. Smeets stuurde in de laatste tien minuten zelfs verdedigers Siver Abdulrahman en Anthony Bryan Bran naar voren om met een opportunistische speelwijze alsnog drie punten in de wacht te kunnen slepen.

Dat lukte niet en daar tegenover verloor Ajax in verdedigend opzicht de organisatie uit het oog. De Amsterdammers ontsnapten zelfs aan een nieuwe achterstand toen Sjoerd te Boekhorst de vuisten trof van doelman Stephan Veenboer. Ook schoot Yordi Orriens een vrije trap rakelings naast. De gasten bleven nadrukkelijk op de deur van AZSV kloppen, maar verder dan een puntendeling kwamen zij niet.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto Orange Pictures

Send this to a friend