Ajax nog niet gedegradeerd dankzij gelijkspel bij SteDoCo

Na de twee onverdiende, ongelukkige verloren wedstrijden tegen DVS’33 en Sparta Nijkerk kunnen we Ajax het beste vergelijken met een aangeslagen boxer, die nog voordat de 8 tellen voorbij zijn toch nog weet op te staan. Strompelend dus richting de laatste twee speelrondes. Opgeven staat nog niet in het draaiboek en met moed reisde Ajax af naar Hoornaar, voor het duel met SteDoCo.

In de openingsfase lag het initiatief bij SteDoCo, dat twee goede mogelijkheden kreeg om de score te openen. Yannick Cortie was met een kopbal op de lat dicht bij een goal en Vincent Verheul stuitte op Virgil Deen. Aan Ajax-zijde viel Carlos Opoku al vroeg uit met een blessure. Maar Ajax liet zich niet uit het veld slaan en was na een klein half uur twee keer gevaarlijk. Eerst was het Jip Bartels die stuitte op de benen van doelman Bleijenberg en daarna was het Stefan Smal, die net te laat bij de bal was. Daardoor kon Bleijenberg wederom ingrijpen. De corner die daarop volgde werd door Tristan Buis maar weer net naast gekopt. De thuisploeg had dan wel wat meer dadendrang en nam ook het voortouw, maar Ajax bleef toch relatief eenvoudig op de been en pakte keurig zijn eigen momenten mee. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op. Gezien de tussenstanden op de andere velden, zou Ajax daarmee direct gedegradeerd zijn.

Na de pauze kwam Ajax gedreven uit de startblokken. Vlak na rust dwong Bartels doelman Bleijenberg wederom tot een redding. SteDoCo liet dat niet over zijn kant gaan en even later kopte Olivier Pilon op de lat. Even later maakte hij alsnog de 1-0. Een voorzet van Mitchell de Zwart vanaf links bereikte Pilon, die de bal achter zijn standbeen langs transformeerde tot wonderschoon doelpunt.

Ajax moest reageren en dat deed het ook. Na een onoverzichtelijk moment in de zestien van SteDoCo ging de bal na hands op de stip. Bartels trok de stand weer gelijk. Alles lag weer open, maar 1-1 was niet voldoende voor Ajax. En ook de thuisploeg werd weer gevaarlijk, Benjamin van Wanrooij schoot bijna de 2-1 binnen. Er volgde een spannende slotfase, waarin ook met een schuin oog naar de tussenstanden op de andere velden werd gekeken. Via Vicenzo Schep was Ajax nog tweemaal dicht bij de 1-2, maar die viel niet.

De uitslagen bleken relatief gunstig, waardoor Ajax (nog) niet gedegradeerd is. Zaterdag moet Ajax de allerlaatste strohalm grijpen om directe degradatie te voorkomen. Op De Toekomst moet het dan zelf winnen van DOVO, terwijl VVOG of ODIN ’59 dan niet mogen winnen. Bekijk hier de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)