Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax onderuit tegen Harkemase Boys

Ajax onderuit tegen Harkemase Boys

Ajax trof zaterdagmiddag Harkemase Boys. Een tegenstander waar het in de drie eerdere duels niet van wist te winnen. Ook dit keer lukte dat niet: 0-2.

De eerste tien tot vijftien minuten waren het duidelijk de Friezen, die de Amsterdammers al vroeg onder druk zetten. Ajax probeerde verzorgd voetbal te spelen, maar kreeg geen grip op het duel. De eerste goede kansen waren dan ook voor de bezoekers en het duurde tot de 28e minuut voordat Ajax een kans kreeg. Een inzet van Timo van Roemburg ging maar net over. Even later was Romano de Jonge ook dicht bij de 0-1, maar zijn schot eindigde op de lat. Snel daarna was het Harkemase Boys dat alsnog op voorsprong kwam. Bas van Wijnen pompte de bal uit een vrije trap het strafschopgebied in, waar Henny Bouius simpel binnen schoot.

Na rust controleerde Harkema het duel nog meer dan dat het al deed. Het gaf Ajax totaal niet het gevoel dat er wat te halen was. Uiterst gedisciplineerd neutraliseerden de Friezen de Ajax-aanvallers. En de ploeg wist zelf nog de 0-2 te maken. Na slecht uitverdedigen kon Gerald Postma met zijn voorzet Robert Stelpstra te bereiken, die het afrondde. Met een aantal aanvallende wissels, probeerde Ajax nog iets te forceren, maar dat lukte niet. In de slotfase kreeg Harkemase Boys nog kansen op meer, maar ook dat gebeurde niet meer.

Omdat de concurrentie wel punten sprokkelt, moet Ajax toch weer voorzichtig naar beneden kijken. Het gat met de nacompetitieplekken is na namelijk nog maar 3 punten.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

Bron: Marcel Wagenmakers

Samenvatting: Ajax – Harkemase Boys

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)