Home / Algemeen / Ajax onderuit tegen volwassener Barendrecht
Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Ajax onderuit tegen volwassener Barendrecht

Het is Ajax niet gelukt een resultaat te boeken tegen subtopper Barendrecht. De bezoekers waren volwassener en effectiever: 0-3.

Ajax startte ten opzichte van vorig week zonder Tristan Buis en Romano de Jonge. Kaj de Jong en Vicenzo Schep waren hun vervangers. Met volle overgave begon Ajax aan het duel, maar al snel kantelde het wedstrijdbeeld. Na een kleine tien minuten zeilde een volley van Marouane Bakour maar net over. Even later was het Virgil Deen die Ajax op de nul hield na een inzet van  Joey Jongman. De 0-1 in de dertiende minuut was een logisch vervolg. Het was Tim Eekman die de bal opving, nadat Ajax niet goed wegwerkte. De pegel die volgde mocht er zeker zijn. Ajax moest zijn meerdere erkennen en zeker de eerste kwart van de wedstrijd waren de bezoekers daadkrachtiger. Vlak voor rust kon Ajax pas weer wat gevaar stichten. Een schot van Lesly de Sa werd tot corner verwerkt en een schot van De Jong werd geblokt.

Na rust zorgde Max van Dijk meteen namens Barendrecht voor gevaar. Dat deed hij echter wel in zijn eigen doelgebied. Bijna passeerde hij Jeffery Verkerk, maar het liep voor de bezoekers met een sisser af. Na ruim een uur bracht Ajax aanvallende versterking in de vorm van Stefan Smal. Hij was al snel dicht bij een goal. Op aangeven van Serghino Sanches kopte Smal hard op doel, maar Verkerk wist de bal met de benen te keren. Ajax ging wat opportunistischer spelen en stuurde Carlos Opolu en Lars Middelwijk naar voren. Uiteindelijk werd dat spel afgestraft door Ugur Altintas: 0-2. In blessuretijd werd het ook nog 0-3 via Makour.

Zo moet Ajax inmiddels toch weer naar beneden kijken. Drie punten volgende week tegen hekkensluiter GOES zijn dus een must. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag 

Tekst: Marcel Wagenmakers

Foto: Rob van Vliet 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)