Ajax raakt Reda Kharchouch kwijt aan Quick Boys

Waar Kenneth Misa-Danso begin deze week bekend maakte na één seizoen bij Quick Boys terug te keren bij Ajax, bewandelt Reda Kharchouch de omgekeerde weg. De 21-jarige aanvaller, bezig aan zijn tweede seizoen op De Toekomst, kiest voor een avontuur in de Bollenstreek bij de middenmoter van de Derde Divisie.

Een jaar geleden kwam Kharchouch op de radar terecht bij Quick Boys, dat tijdens een oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys eigenlijk kwam kijken voor Misa-Danso. “De club wilde weten wie ik ben. Ik had mijn contract bij Ajax al verlengd, maar ze zijn mij altijd blijven volgen. Twee weken geleden werd ik opnieuw benaderd door Gert Aandewiel (technisch manager, red.). Vrijdag zijn we tot een akkoord gekomen.”

Foto HAV | Kharchouch maakte tegen Sliedrecht zaterdag zijn achtste doelpunt van het seizoen.

De aanvaller sprak ook met Misa-Danso over wat hem ongeveer te wachten staat. “Kenneth is lovend over de sfeer. Quick Boys is een club vol passie en met heel veel meer toeschouwers dan hier bij Ajax. Ook vertelde hij mij dat ik veel te maken zal krijgen met files, elke dag rond half 6 moet vertrekken uit Amsterdam.” Toch heeft Kharchouch dat ervoor over. “Ik weet dat er nu vier spelers in de basis staan met hetzelfde geboortejaar (1995), dus Quick Boys is wel een club waar jonge spelers serieus een kans krijgen.”

Kharchouch kwam twee jaar geleden over van derdeklasser VVA/Spartaan, begon in het tweede elftal en speelde zichzelf in zijn debuutseizoen langzaam in de basis. Daarin is hij nu niet meer weg te denken. Dit seizoen was de linksbuiten acht keer trefzeker. “Ik ben hier heel open ontvangen en Ajax heeft mij de kans gegeven om mij op Hoofdklasse-niveau te ontwikkelen. Daar wil ik ze voor bedanken. Ik wil sowieso promoveren, wil het daarmee echt goed afsluiten. Het zou mooi zijn als ik mijn visitekaartje achter kan laten voor als ik ooit terugkeer bij Ajax.”

Tegenover het vertrek van Kharchouch maakte de zaterdag Hoofdklasser na de gewonnen wedstrijd tegen Sliedrecht (3-2) bekend dat Bilal el Amrani en Lars Middelwijk langer op Sportpark de Toekomst blijven.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)