Ajax schrikt even, maar wint

Ajax heeft vandaag andermaal bewezen dat het de grote favoriet is voor de titel in zaterdag 1A. In de lastige uitwedstrijd bij Roda’46 werd er met 2-4 gewonnen. Dat de wedstrijd na rust tot een bedenkelijk niveau zakte, maakt voor de stand niets uit.

Ajax begon zeer goed aan de wedstrijd en Roda’46 had weinig in te brengen. Goed lopende aanvallen en al snel twee goals. Laurens ten Heuvel en Dennis Kaars deden wat ze wel vaker doen: De bal in het net schieten 0-2.

Misschien dacht Ajax dat de wedstrijd toen al niet meer verloren kon worden, want in de dekking werd het slordiger. Zo gebeurde het dat Roda’46 uit twee spelhervattingen zomaar twee goals kon maken 2-2. En dan schrik je toch even als Ajax. De ploeg van Bart Logchies kon zich echter herpakken en toen Sergio Cameron werd neergehaald in het strafschopgebied en zelf de penalty verzilverde, waren de rollen weer als vanouds. Ajax viel aan en Roda’46 kon het niet belopen. Een prachtige goal van Wouter van der Molen zorgde voor een 2-4 ruststand.

De tweede helft was er eentje op papier. Ajax drong wel aan, maar wist dat de winst binnen was en Roda’46 was niet bij machte om het de Amsterdammers nog moeilijk te maken. Gelukkig was het mooi weer, zodat de supporters nog iets te genieten hadden.

Trainer Bart Logchies van Ajax was wel even geschrokken, maar ook wel tevreden.
Logchies:’We waren de betere ploeg, maar na de 0-2 dachten we wel dat het gebeurd was en werden we slordig. Wordt het zomaar 2-2, dan baal je wel even. Over het algemeen waren we wel gewoon de betere ploeg en was dit een terechte overwinning’.

Over volgende week is hij ingetogen, hoewel het kampioenschap dan eigenlijk wel behaald kan worden.

Logchies: ‘We kunnen geen kampioen worden volgende week, maar wel een goede stap maken. Ik heb een fitte selectie en ik heb er zin in’.

Het Amsterdamsche Voetbal kan deze woorden alleen maar bevestigen. We hebben er zin in en rukken met de cameraploeg er op uit, net als heel veel voetballiefhebbers hopen we.