Home / Algemeen / Ajax is slimmer dan OFC en gaat door in de beker
Jordi Meester (r) in duel met Arsenio Dihalu van OFC

Ajax is slimmer dan OFC en gaat door in de beker

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft voor zo’n 600 toeschouwers met 2-0 gewonnen van zondag eersteklasser OFC uit Oostzaan. De ploeg van Bart Logchies ging effectiever met de geboden kansen om en besliste daardoor het duel in haar voordeel (2-0). Zondag ziet u een samenvatting en reacties van de ‘wedstrijd van de week” op deze site.

Ruim 600 toeschouwers waren er op het duel afgekomen. Veel voetbal liefhebbers wilden wel eens zien wie er als winnaar uit de strijd zou komen. Bij OFC hadden divers e4sponsoren er voor gezorgd dat er maar liefst zeven bussen met supporters naar de wedstrijd konden . Het leek er soms wel op dat Ajax een uitwedstrijd speelde.

Foto Martin van Zurk: Bensabouh probeert Kevin de Visser uit te spelen
Foto Martin van Zurk: Bensabouh probeert Kevin de Visser uit te spelen

OFC liet zich daardoor zeker inspireren. De eerste tien minuten was OFC fel en jaagt het op elke bal. Het resulteerde in een aardige poging van Rachid el Yaghmouri maar de aanvaller zag zijn schot naast het doel van Alex Sacca gaan. Ajax had de score kunnen openen na een prachtige actie van Sergio Cameron. De behendige aanvaller maakte tot vier keer een toe dezelfde beweging en even zoveel keren tuinde een verdediger er in. Pas zo’n vijf meter van het doel werd Cameron gestopt.

Foto Rob van Vliet: Sergio Cameron in duel met Nassim Zohair
Foto Rob van Vliet: Sergio Cameron in duel met Nassim Zohair

Halverwege de eerste helft ontsnapte Ajax toen een vrije trap van Arsenio Dihalu door doelman Sacca  niet goed werd verwerkt en op de paal belandde.  Willem Scheerens, die de bal waarschijnlijk niet  verwachte, miste in de rebound. Drie minuten voor rust viel dan toch een doelpunt. Vanuit de corner van Cameron kopte Siver Abdulrahman de 1-0 binnen.

Na rust was het bijna de gehele helft eenrichtingsverkeer. OFC viel aan maar was niet effectief. Te vaak wilde het te veel combineren terwijl een schot regelmatig voor meer gevaar had kunnen zorgen.  Dihalu (twee keer), Yaghmouri , Nassim Zohair en Jonathan Richard waren dicht bij een treffer maar Ajax hield stand.

Foto Martin van Zurk: Willem Scheerens is eerder bij de bal dan Dennis Kaars
Foto Martin van Zurk: Willem Scheerens is eerder bij de bal dan Dennis Kaars

Een goed uitgespeelde counter, tien minuten voor tijd,  via Cameron zorgde er uiteindelijk voor dat Sergio Parris de 2-0 kon maken.  Ajax-trainer Bart Logchies: “ Het is wat een geflatteerde zege”. OFC-aanvoerder Jonathan Richard: “ je ziet toch wel het verschil in  niveau. Ajax was gewoon slimmer.”

Foto Martin van Zurk: Bart Logchies denk komende week duidelijkheid te hebben over zijn toekomst  bij Ajax.
Foto Martin van Zurk: Bart Logchies denkt komende week duidelijkheid te hebben over zijn toekomst bij Ajax

In de volgende  ronde speelt Ajax weer thuis. Dan is de winnaar van het duel tussen AFC en Zuidvogels de tegenstander. Die wedstrijd wordt dinsdag gespeeld. Klik hier voor een volledig overzicht van de derde ronde van de KNVB beker van het district West 1

Zondag is vanaf 17:00 een samenvatting van het duel te zien en hoort u de reacties van Bart Logchies en Jonathan Richard.

Foto boven  Martin van Zurk: Arsenio Dihalu (l) en Jordy Meester

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)