Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax-trainer Yuri Rose: “Het zit dicht bij elkaar”

Ajax-trainer Yuri Rose: “Het zit dicht bij elkaar”

Ajax Zaterdag 1 speelt voor het tweede seizoen op een rij in de Derde Divisie. Het team van trainer Yuri Rose staat op de tiende plaats in de competitie, al staan de clubs dicht bij elkaar. “Het bevalt goed. We hebben een erg leuke groep en staf om mee te werken, dus het gaat uitstekend”, reageert Rose op de vraag hoe het momenteel met hem gaat.

Blessures 

De Amsterdammers presteerden het eerste seizoenshelft wisselend. “Het is teleurstellend dat we te maken hebben gehad met veel blessures. Er zijn dan toch een hoop ervaren jongens die wegvallen, waardoor we het met veel jonge jongens moesten doen. Daar zitten natuurlijk voor- en nadelen aan, want die jongens ontwikkelen zichzelf dan wél sneller. Aan de andere kant heeft het ons ook punten gekost, zeker aan het begin van de competitie. Maar de laatste reeks die we hebben neergezet, is uitstekend. We hebben de laatste zeven wedstrijden vijf keer gewonnen, dus wat dat betreft zijn we goed geëindigd. Al met al zijn de 20 punten die we hebben prima voor hetgeen waar we mee te maken kregen.”

Ervaring

Aangezien de talenten van Ajax Zaterdag 1 vroeg voor de leeuwen werden gegooid, hebben ze ook een hoop ervaring opgedaan. Ervaring die de jonge jongens op het veld meenemen, zo ziet Rose. “Absoluut. Alleen al in de laatste lijn waar we met jongens rond de 20 jaar spelen. Voor die gasten is het hardste goed, en wellicht voor onze toekomst eveneens. Wanneer we in staat zijn de jongens langer te houden, dan hebben we daar zelf ook profijt van.” Eén van die jongens is Koen Blommestijn, die bij zijn debuut direct het winnende doelpunt maakte. “Koen laat zichzelf zien. Hij komt natuurlijk wel van het tweede elftal en wij hebben ook jonge jongens die vanaf het begin bij de eerste selectie zaten. Koen gaat nu ook met ons mee op trainingskamp. Als hij met ons mee blijft trainen, dan kan hij alleen maar beter worden.”

Veilig spelen

Rose laat zijn elftal op een typische Ajax-wijze voetballen. “Momenteel proberen we verdedigend compact bij elkaar te spelen en het centrum dicht te zetten. Aanvallend proberen we aan te vallen met backs die hoog staan. Kortom: verdedigend compact en aanvallend met risico. Dat gaat de laatste weken best aardig.” In de tweede seizoenshelft hoopt Rose zich met het elftal snel veilig te spelen. Waar wil hij eindigen? “Dat is lastig te zeggen, zeker als je kijkt naar de competitie. Iedereen wint namelijk van iedereen. We staan vier punten boven de streep en vijf punten achter op de nummer 6, dus het zit dicht bij elkaar. Dat maakt het lastig. We moeten ons gewoon zo snel mogelijk veilig spelen en daarna gaan we kijken om zo hoog mogelijk te eindigen. En meer punten te halen dan vorig jaar. Dat zou hartstikke mooi zijn”, aldus Rose.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)