Home / Algemeen / Scorende Ajax-debutant Blommestijn: “Een droom die uitkomt”

Scorende Ajax-debutant Blommestijn: “Een droom die uitkomt”

Koen Blommestijn maakte afgelopen zaterdag een droomdebuut mee. De spits van Ajax Zaterdag 1 viel een kwartier voor tijd in en maakte in de 93ste minuut de winnende goal. “Een avond van tevoren heb ik mijn debuut ook echt zo gedroomd. Dat maakt het helemaal ongelooflijk”, vertelt Blommestijn.

Goal in blessuretijd

Ajax Zaterdag 1 speelde afgelopen zaterdag een competitiewedstrijd tegen Ter Leede, de club die één plaats hoger stond. Winst betekende dat Ajax op de ranglijst over Ter Leede heen ging. De Amsterdammers kwamen na 17 minuten met 0-1 achter, scoorden vlak na de rust de 1-1 en hadden het gevoel dat er meer in zat. “Ik kwam er in de 72ste minuut in”, vertelt Blommestijn. “Na mij kwam nog een aanvaller in de ploeg. Vervolgens kregen wij steeds meer kansen, waaronder een penalty die we misten. Ook ik kreeg nog een kans, maar het lukte me net niet de bal te raken.”

De druk van Ajax Zaterdag 1 bleef aanhouden, ook in de blessuretijd. “Na drie minuten blessuretijd voelde ik hem al aankomen. Mijn ploeggenoot speelde de bal hoog en lang, waarna deze werd doorgekopt richting mij. Ik nam de bal vervolgens aan, zag de keeper staan en schoof de bal onder hem door.” De blijdschap was immens na het late doelpunt. “Het doelpunt gaf me echt een super gevoel.”

Type spits

Wat voor spits is Blommestijn, die 18 goals in 13 wedstrijden maakte in Zaterdag 2, eigenlijk? “Ik ben een type dat goed is in de ruimte. Daar scoor ik dan ook het meest. Of ik het moet hebben van mijn snelheid? Dat zeker ook.” Bovendien heeft Blommestijn een kwaliteit die niet veel spitsen hebben. “Vooral mijn tweebenigheid sticht vaak voor gevaar. Ik denk dat dat één van mijn voornaamste kwaliteiten is.”

Verwachtingen

Het debuut van Blommestijn smaakt natuurlijk naar meer, maar de vraag is of hij nu al beter is dan zijn concurrenten. Zelf bekijkt Blommestijn het was rustiger. “Het is momenteel natuurlijk nog lastig met het stellen van verwachtingen. Ik hoop dat de trainer mij de komende tijd meer kansen gaat geven om mezelf te laten gelden. Mocht dat niet zo zijn, dan ga ik keihard werken in het tweede om te laten zien wat ik kan. Dat zal niet makkelijk worden, want er zijn een aantal goede spitsen. Maar dat geeft mij weer de drang om extra hard te gaan werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blommestijn bezorgt Ajax zege bij debuut

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)