Ajax verdiende kampioen

De amateurs van Ajax zijn in navolging van hun grote broer ook kampioen geworden. De ploeg van Bart Logchies won met 0-4 bij Eemdijk en promoveerde daardoor naar de hoofdklasse. Het was een unieke titel voor de Amsterdamse ploeg want eerder dit seizoen werden ook alle andere amateurteams van de club kampioen. Later op de avond een samenvatting, feestvreugde en reacties.

“Dit is een mooi stel”, zei trainer Bart Logchies terwijl de champagne in het rond vloog en de bloemen werden uitgedeeld. Voorzitter Hennie Henrichs sprak van het kampioenschap van de saamhorigheid. Topscorer en spits Dennis Kaars liet zich verleiden tot de woorden “Wij zijn Ajax, wij zijn de beste”. En dat waren ze dit seizoen in de zaterdag eerste klasse A. Absoluut de beste.

Bart Logchies verrast zijn spelers met een chmapagnedouche

In de wedstrijd tegen Eemdijk, waarin een gelijkspel genoeg was, ging de ploeg vol voor de winst en dat resulteerde na acht minuten al in de openingstreffer van aanvoerder Wouter van der Molen. Ondanks die snelle voorsprong bleef de ploeg, vooral achterin, was nerveus ogen. Dat was nergens voor nodig maar misschien speelde mee dat Ajax, na de zege op Swift en toen zes punten voorsprong had, de titel niet opnieuw wilde verspelen. Nadat Kaars eerst nog de lat had geraakt maakte hij vlak voor rust de bevrijdende 0-2. Na die treffer werd Eemdijk-doelman Jeroen de Feijter wegens opmerkingen op de leiding van het veld gestuurd en was de strijd helemaal beslist.

Het bleef slecht bij 0-4 door treffers van opnieuw Kaars en Sergio Cameron. Niemand die er om maalde dat het daar bij bleef. Na precies negentig minuten, en geen seconde langer, floot scheidsrechter Koekoek af. Spelers, begeleiding en supporters telden de laatste seconden hardop mee. De ontlading was groot. Ajax is terug in de hoofdklasse. Logchies: “We hebben het misschien onnodig spannend gemaakt maar de laatste weken hebben we twee keer met 8-0 gewonnen en vandaag met 4-0. Dus zo spannend was het ook weer niet”, zei hij lachend. Ondertussen kreeg hij een lading champagne over zich heen en niet veel later moest hij met pak en al onder de douche.

Joey van Leijenhorst (assistent-trainer) moet er ana geloven en beland onder de douche

Vooraf werden alle mogelijke feestscenario’s angstig verborgen gehouden. “We organiseren helemaal niets”, zei leider Jan Fleijsman. Daar was echter niets van waar. Champagne, bloemen, een kampioensshirt en een feest op de Toekomst. Iedereen zal weten dat Ajax zaterdag 1 kampioen is geworden. Laurens ten Heuvel: Het is fantastisch om kampioen te worden. Nu nog op naar de topklasse want dat is de filosofie van Cruijff maar laten we eerste maar eens in de hoofdklasse gaan kijken.”

Aanvoerder Wouter van der Molen is supertrots op de titel

Later op de avond een samenvatting van Eemdijk-Ajax, feestbeelden en vele reacties. Later in de week voorzitter Hennie Henrichs overhet belang van de amateurs en de visie van Cruijff.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)