Home / Algemeen / Ajax verspeelt vroege voorsprong in Hoek

Ajax verspeelt vroege voorsprong in Hoek

Met een 0-2 voorsprong na vier minuten beleefde Ajax op bezoek bij Hoek een droomstart. Deze start kon de ploeg van Yuri Rose niet doortrekken. De Amsterdammers gingen uiteindelijk met 4-2 onderuit en blijven daardoor op de veertiende plaats staan in de Derde Divisie zaterdag.

Het begin van Ajax in Zeeuws-Vlaanderen was uitstekend. Binnen twee minuten anticipeerde Kenneth Misa Danso uitstekend op een te zachte terugspeelbal van Zinou Chergui (0-1) en diezelfde Misa Danso stelde Ricardo Fransberg amper twee minuten later in staat er zelfs 0-2 van te maken. Ajax overdonderde Hoek met fris en energiek voetbal. Pas nadat de thuisploeg in de twaalfde minuut middels Kyle Doesburg voor het eerst voor het doel verscheen, draaide Hoek de bezoekers de duimschroeven aan en ging Ajax steeds meer achteruit lopen.

De aansluitingstreffer kon niet lang uitblijven en deze viel ook in de achttiende minuut. Op aangeven van Rik Impens tekende Doesburg voor de 1-2. Marijn Sterk had vervolgens een goede kans om de marge weer terug naar twee doelpunten te brengen, alleen belandde zijn vrije trap tegen de paal. Hoek bleek doortastender en kwam na ruim een halfuur spelen via Yves Nyemb op gelijke hoogte.

Zo was de riante voorsprong van Ajax als sneeuw voor de zon verdwenen. Vlak voor rust kregen de bezoekers de kans om de leiding weer te pakken, maar Kevin Owusu Asare trof de lat. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers steeds vaker op eigen helft te staan. In de zestigste minuut slaagde Hoek er pas in om weer gevaar te stichten, al was dit ook gelijk raak. Doesburg draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot van dichtbij de 3-2 binnen.

Ajax speelde niet eens zo slecht, maar moest het vaak afleggen in de duels en kwam daardoor ook zelf moeilijker aan voetballen toe. Ondanks de aanvallende wissels lukte het de bezoekers niet om een uitgespeelde kans te creëren. In de slotfase kreeg Ajax nog een 4-2 te incasseren na een rake vrije trap van Gianni Tiebosch.

In de komende weken zal Ajax, tegen laagvliegers Eemdijk (thuis) en Achilles’29 (uit), meer moeten laten zien om niet in de gevarenzone terecht te komen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil