Ajax versterkt zich met Fung a Wing

De kersverse zaterdag hoofdklasser Ajax heeft zich versterkt met voormalig profvoetballer Cerezo Fung a Wing. De in Suriname geboren verdediger komt over van topklasser IJsselmeervogels.

De in Amsterdam opgegroeide verdediger begon zijn voetballoopbaan bij SV Bijlmer. Via Voorland en FC Abcouden kwam hij uiteindelijk in het betaalde voetbal terecht bij FC Volendam. In het seizoen 2001/2002 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Onder Henk Wisman promoveerde hij met FC Volendam naar de eredivisie om daaruit een jaar later weer te degraderen. In het vissersdorp speelde Fung a Wing uiteindelijk 83 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde.

Halverwege het seizoen 2004/2005 werd hij overgenomen door RKC waarna hij naar De Graafschap verhuisde. In 20120 nam hij afscheid van het betaalde voetbal en maakte hij de overstap naar IJsselmeervogels. Voor de ‘rooie’ speelde hij twee seizoenen.

De 28-jarige Fung a Wing heeft meer dan 160 wedstrijden betaald voetbal achter zijn naam staan en maakt dus nu de overstap naar Ajax. Fung a Wing: “Het is een mooie overgang. Via een speler van Ajax kwam iki met de club in contact en afgelopen week hebben we een goed gesprek gehad. Eigenlijk wilde ik niet weg bij IJsselmeervogels, ik had zelfs al een mondeling akkoord, maar de club besloot toch niet met me door te gaan. Ik heb met een aantal clubs gesproken maar de ambitie van Ajax is duidelijk en dat heeft de doorslag gegeven. Zij willen doorstoten naar de topklasse en net als de profs de beste van Nederland worden.”

Ajax bereikte ook een akkoord met Siver Abdulrahman. De verdediger komt over van RODA’23 uit Bovenkerk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)