Home / Algemeen / Ajax vindt in Jan Ziere (Hoofddorp) ervaren doelman

Ajax vindt in Jan Ziere (Hoofddorp) ervaren doelman

Na Stephan Veenboer (De Dijk) heeft zaterdag Hoofdklasser Ajax opnieuw een doelman aangetrokken. De 35-jarige Jan Ziere komt over van zondag tweedeklasser Hoofddorp, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen. Veenboer en Ziere moeten in Amsterdam de vertrekkende Rolf Hazelaar (nog niet bekend) en Giordano van der Pol (FC Hilversum) vervangen.

Via Sergio Cameron, aan het begin van dit seizoen ploeggenoot bij Hoofddorp en nu assistent-trainer bij Ajax, kwam de doelman in contact met trainer Jorg Smeets. Ziere trainde mee op Sportpark de Toekomst en bereikte dinsdag een akkoord met de Amsterdammers. “Het is mooi om dit in de laatste jaren van je voetballoopbaan nog mee te maken”, zegt hij tegen Voetbal in Haarlem. “Deze kans kon ik echt niet laten lopen.”

Ziere stond eerder onder de lat bij Stormvogels, DCG en DSOV. “Ik heb altijd op zondag gevoetbald en eigenlijk altijd in de eerste of tweede klasse. Al die ploegen ken ik inmiddels wel. Nu gaan we op zaterdag ballen en kom ik allemaal nieuwe clubs tegen. En ik ben op zondag vrij.”

Bij Ajax moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Veenboer voor de plek onder de lat. “Het seizoen is lang en ik ga hier en daar echt nog wel minuten pakken. Bovendien ben je nooit te oud om te leren. Ik merk aan mezelf dat ik bijvoorbeeld bepaalde situaties nog steeds beter leer inschatten. Ik leer nog tijdens trainingen, maar je moet er ook wel open voor staan.”

Ziere is de achtste versterking van de subtopper van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend