Home / Algemeen / Ajax Vrouwen door winst op Heerenveen weer aan kop

Ajax Vrouwen door winst op Heerenveen weer aan kop

De Ajax Vrouwen hebben de koppositie in de Eredivisie vrouwen weer in handen. De ploeg van Benno Nihom won zondag met 2-1 van SC Heerenveen en kwam daardoor weer op gelijke hoogte met FC Twente, al hebben de Amsterdammers ook één wedstrijd minder gespeeld.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Ajax de wedstrijd wilde domineren. In de negentiende minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Merel van Dongen draaide een hoekschop in en bij de tweede paal kon Marjolijn van den Bighelaar hard raak koppen: 1-0. Op slag van rust leek Toni Payne de voorsprong te verdubbelen, maar werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Heerenveen had vrij weinig in te brengen en moest bijna de gehele tweede helft ook uitspelen met een vrouw minder. Vlak na de hervatting haalde Chantal Schouwstra de snelle Payne onderuit en moest dit bekopen met een rode kaart. Na een klein uur spelen schoot Davina Philtjens van buiten het strafschopgebied de wedstrijd op slot met de 2-0.

Er leek niets aan de hand voor de Amsterdammers, totdat de gasten een cadeautje uitpakten en terugkwamen in de wedstrijd. Keepster Lize Kop leverde de bal ongelukkig in bij een tegenspeler en Dana Philippo maakte hier optimaal gebruik van door de bal in het lege doel te schuiven: 2-1.

De voorsprong van Ajax kwam niet meer in gevaar. De thuisploeg had nog kansen op de 3-1, maar het vizier stond niet op scherp. Dat hoefde ook niet; de drie punten waren immers al binnen. Hierdoor boekte Nihom zijn vijfde zege als hoofdtrainer in de Eredivisie. Ajax heeft na zeven wedstrijden zeventien punten, net zoveel als FC Twente. Die ploeg is echter vrij als Ajax volgende week tegen PSV de kans krijgt om uit te lopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Foto’s Ajax Heldinnen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)