Ajax Vrouwen eindigen competitie met puntendeling bij kampioen FC Twente

De Ajax Vrouwen hebben de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen de kersverse kampioen FC Twente. Kim Mourmans tekende voor het Amsterdamse treffer. Door de puntendeling eindigde de ploeg van Benno Nihom als tweede in de kampioenspoule.

Vorige week was de beslissing al gevallen in de titelstrijd, waardoor er bij beide teams niets meer op het spel stond. Voor Ajax was het slechts een generale repetitie voor de bekerfinale van volgende week zaterdag tegen PEC Zwolle en FC Twente maakte van de gelegenheid gebruik om de kampioenen te huldigen. Het lukte Ajax niet om dit titelfeestje te verpesten. Na ruim een uur spelen werd de score geopend door de thuisploeg. Een kopbal van Joëlle Smits was keepster Marieke Ubachs, die de voorkeur kreeg boven Lize Kop, te machtig.

Vier minuten later was de stand alweer gelijk. De Enschedese defensie kreeg een voorzet niet goed weg, waardoor Kim Mourmans de 1-1 binnen kon schieten. Invalster Jonna van de Velde, die met het talententeam van Ajax wél kampioen werd, had even later een goede kans op de 1-2. Zij zag haar inzet gekeerd worden door doelvrouw Nicky Evrard. Aan de andere kant van het veld ontsnapten de Amsterdammers aan een nederlaag omdat Bente Jansen van dichtbij over schoot.

Na twee titels op rij moest Ajax de landstitel weer aan de grote concurrent geven. De afzwaaiende Benno Nihom krijgt met de bekerfinale de kans om alsnog afscheid te nemen met een prijs.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)