Ajax Vrouwen haalt international Kika van Es (FC Twente) binnen

Landskampioen Ajax Vrouwen is goed aan het doorselecteren met het oog op volgend seizoen. Woensdagmiddag werden aanwinst nummer vier en vijf gepresenteerd. Kika van Es komt over van FC Twente en Eshly Bakker (MSV Duisburg) keert na twee seizoenen terug in Amsterdam.

De 26-jarige Van Es, die 47 interlands achter haar naam heeft staan, moet bij Ajax het gat van de vertrokken Davina Philtjens (Fiorentina) opvangen. “Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team”, zegt zij op de website van Ajax. De linksback is na Ellen Jansen de tweede speelster die overkomt vanuit Enschede. “Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken.”

Ook Eshly Bakker komt naar Ajax toe. De voormalig Talent van het Jaar (2014) droeg tussen 2012 en 2016 ruim negentig wedstrijden het shirt van de Amsterdammers. Daarna vertrok zij naar FC Twente en kwam vorig seizoen uit voor het Duitse MSV Duisburg. “Ajax is de mooiste club van de wereld. Als klein meisje heb ik daar altijd willen spelen en dat heb ik ook een lange tijd mogen doen. Ik ben heel blij om terug te zijn in Amsterdam. Het voelt als thuiskomen.”

Beide spelers tekenden woensdag een contract voor één seizoen. Eerder werden Vanity Lewerissa (PSV), Marthe Munsterman (Everton) en Ellen Jansen (FC Twente) aangetrokken door de tweevoudig landskampioen.

Foto: AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)