Ajax Vrouwen hebben groepswinst door zege op Pärnu in eigen handen

De Ajax Vrouwen hebben ook hun tweede groepswedstrijd van de voorronde van de UEFA Women’s Champions League gewonnen. De ploeg van Benno Nihom was met 2-1 te sterk voor thuisclub Pärnu JK, de kampioen van Estland. De Amsterdammers moeten maandag van Standard Luik winnen om als groepswinnaar door te gaan naar het hoofdtoernooi.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Ajax het heft in handen. Na zeventien minuten resulteerde dit in de openingstreffer. Toni Payne ontdeed zich van haar directe tegenstander en krulde de bal vervolgens in de verre hoek. De Amerikaanse aanvalster, overgekomen van Duke University, was even later ook belangrijk bij de 2-0. Zij legde de bal goed terug op Marjolein van den Bighelaar, die op de juiste plaats stond om de voorsprong te verdubbelen.

Een fraaie aansluitingstreffer op slag van rust van Anastasia Filenko zorgde ervoor dat Pärnu JK terug in de wedstrijd kwam. Daar bleef het echter bij, want na de hervatting was Ajax nog veruit de betere ploeg en kreeg het voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Een schot van Lucienne Reichardt werd gekeerd, international Desireé van Lunteren schoot naast en ook een poging van Linda Bakker verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Omdat Standard Luik met een achtklapper weinig heel liet van het Letse Rigas (8-0), gaan de Belgen nu op basis van doelsaldo aan de leiding in de groep. Alle groepswinnaars gaan door én de beste nummer twee van de voorronden, al wordt het resultaat tegen de nummer laatst van de poule geschrapt. Dat betekent dat Ajax moet winnen van Standard Luik, iets wat de Amsterdammers nog nooit is gelukt. In de periode van de BeNeLeague werd er vijf keer verloren, één keer eindigde het in een gelijkspel (1-1, 2012/13). De allesbeslissende wedstrijd wordt maandag om 17:00 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Archieffoto boven: Marjolein van den Bighelaar (AjaxHeldinnen)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)