Home / Algemeen / Ajax Vrouwen hebben landstitel voor het grijpen na zege op SC Heerenveen

Ajax Vrouwen hebben landstitel voor het grijpen na zege op SC Heerenveen

De Ajax Vrouwen kunnen maandag op Tweede Pinksterdag de landstitel prolongeren. De ploeg van Benno Nihom kwam door een 3-0 overwinning op SC Heerenveen op matchpoint en kan bij winst tegen achtervolger FC Twente het karwei afmaken.

In de eerste helft maakten de Amsterdammers het moeilijk voor zichzelf. Veel ballen kwamen niet aan, het ontbrak aan de juiste communicatie en echt grote kansen bleven uit. Dat gebeurde pas in de tweede helft. Marjolijn van den Bighelaar twijfelde echter teveel om gevaarlijk te worden.

Na een uur spelen brak Kelly Zeeman de ban. Een voorzet van Soraya Verhoeve werd goed klaargelegd door Desiree van Lunteren, waarna Zeeman de score kon openen: 1-0. Ajax speelde niet groots, maar blonk wel uit in effectiviteit. Heerenveen-keepster Devi Venema greep mis bij een voorzet en Van Lunteren strafte dit slippertje af met de 2-0. Uiteindelijk bepaalde Van den Bighelaar de eindstand op 3-0.

Omdat FC Twente op bezoek bij PEC Zwolle een 3-2 achterstand omboog in een 3-5 blijft de voorsprong van de Amsterdammers twee punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Op Tweede Pinksterdag kan Ajax in het oosten van het land bij winst voor het tweede jaar op rij landskampioen worden.

Archieffoto: Ajax Heldinnen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)