Ajax Vrouwen hebben weinig te duchten van Excelsior Barendrecht

De Ajax Vrouwen hebben de kansloze Champions League-nederlaag van vorige week (0-4 tegen Olympique Lyon) in de competitie goed van zich af kunnen spelen. De ploeg van Benno Nihom had tegen Excelsior Barendrecht een eenvoudige zondagmiddag en won met 5-0.

Voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers had Nihom zijn basisopstelling op vier plaatsen gewijzigd. Zo verscheen Marjolijn van den Bighelaar weer aan de aftrap, nadat ze het duel in de Champions League vanaf de kant moest toekijken. De aanvalster had een belangrijk aandeel in de zege. Nadat Iina Salmi na een klein halfuur op schitterende wijze Excelsior-keepster Isa Pothof te kijk zette, was Van den Bighelaar vrij snel daarna ook trefzeker voor de 2-0 ruststand.

De Amsterdamse voorsprong kwam vervolgens geen moment in gevaar. Na de rust tekende Van den Bighelaar op aangeven van Ellen Jansen voor de 3-0. Een kwartier voor tijd maakte Vanity Lewerissa er ook 4-0 van, waarna Jansen in de 83ste minuut met haar zevende competitiedoelpunt van het seizoen de eindstand op 5-0 bepaalde.

Door de eenvoudige zege blijft Ajax goed in het spoor van koploper PSV, dat vrijdag met dezelfde cijfers van Achilles’29 won. Beide ploegen staan met twaalf punten bovenaan, al heeft Ajax één wedstrijd meer gespeeld. De Amsterdammers zijn volgende week vrij en kunnen zich hierdoor uitgebreid gaan voorbereiden op de return tegen Olympique Lyon.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Jos Spitteler