Ajax Vrouwen kloppen SC Heerenveen in laatste twintig minuten

De Ajax Vrouwen hebben de zure nasmaak van het 2-2 gelijkspel bij VV Alkmaar weggespoeld met een overtuigende zege op SC Heerenveen. De ploeg van Benno Nihom rekende in de laatste twintig minuten af met de Friezen: 3-0.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Namens Ajax werd een vrije trap van Ellen Jansen gekeerd door keepster Devi Venema, die ook Vanity Lewerissa van het scoren afhield. De rust duurde vervolgens iets langer dan gebruikelijk, omdat de lichten op De Toekomst waren uitgevallen.

Na de rust lukte het Ajax om orde op zaken te stellen. De openingstreffer viel pas in de zeventigste minuut. Lucie Akkerman liep een vrije trap van Marthe Munsterman binnen. Met die 1-0 was de ban gebroken en begon het te lopen. Vrij snel na de 1-0 vergrootte Eshly Bakker de marge door op fraaie wijze een voorzet van Soraya Verhoeve af te ronden. Uiteindelijk bepaalde Munsterman met een rake schuiver de eindstand op 3-0.

De Amsterdammers blijven door de overwinning in het spoor van ADO Den Haag, dat op doelsaldo boven Ajax staat. Vrijdag sluit de nummer vier van de ranglijst het kalenderjaar af met een uitwedstrijd bij Excelsior Barendrecht. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Jos Spitteler | Marthe Munsterman