Ajax Vrouwen lijden eerste nederlaag

Het Vrouwenelftal van Ajax heeft haar eerste nederlaag geleden. In België werd met 2-1 verloren van Standaard Luik. Zodoende heeft Ajax in de eerste vijf wedstrijden van de competitie pas één maal gewonnen en werd er maar liefst drie keer gelijk gespeeld.

Vorig seizoen in de BeNe League leverden de wedstrijden tegen Standaard Luik weinig op voor de Amsterdamse vrouwen. In de uitwedstrijd kon Ajax nog gelijk spelen, maar de thuiswedstrijd werd met dik verloren. De ploeg van Ed Engelkes wilde daarom beter voor de dag verschijnen en in de eerste helft lukte dat vrij aardig. Een sterk spelend Ajax zag zichzelf op achterstand komen door een doelpunt van Vanity Lewerissa. De Nederlandse speelster in Belgische dienst scoorde door middel van een schot uit de tweede lijn. Ajax ging na de tegentreffer op jacht naar de gelijkmaker en vlak voor de pauze kwam deze er ook. Mandy Versteegt scoorde na een voorzet van Claudia van den Heiligenberg de 1-1. Met deze gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht.

Ed Engelkes
De Vrouwen van Ed Engelkes verloren gisteravond (dinsdag 1 oktober red.) met 2-1 bij Standaard Luik

In de tweede helft had Ajax het een stuk moeilijker, zag ook de trainer van Ajax. Engelkes: “De tweede helft ging het veel minder. Mijn verdedigsters konden bij niemand de bal kwijt, waardoor we alleen maar achteruit liepen. Het was tegenhouden geblazen, dus het tegendoelpunt kwam niet uit de lucht vallen.’’ De 2-1 voor Standaard Luik viel rond de 80e minuut en opnieuw was het Lewerissa die het doelpunt op haar naam schreef. Het was voor Ajax niet mogelijk om nog een tweede van een achterstand terug te komen, waardoor Standaard Luik als winnaar het veld verliet.

Het was een wedstrijd met twee gezichten volgens de oefenmeester aan Amsterdamse zijde. Hij vond zijn ploeg sterk spelen voor rust, maar zag dit in de tweede helft volledig verdwijnen. “Na het tegendoelpunt groeiden we in de wedstrijd. We waren agressief, gedreven en creëerden kansen. Zo zag ik het graag en dat heb ik de meiden ook meegedeeld in de rust. Maar daarna ging het fout. Wat dat betreft heb ik een ploeg met twee gezichten gezien”, aldus Engelkes.

De Ajax Vrouwen hebben komende vrijdag de mogelijkheid om zich te revancheren. De ploeg van Engelkes speelt dan een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur op sportpark De Toekomst.

Met dank aan: Ajax.nl/Fabian van der Poll