Ajax Vrouwen maken slechte beurt in Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben voor de tweede week op rij een nederlaag moeten incasseren. Nadat koploper PSV vorige week met 1-0 te sterk was voor de ploeg van Benno Nihom, gingen de Amsterdammers vrijdagavond verrassend onderuit op bezoek bij PEC Zwolle. De laagvlieger won met 3-1.

Voor Ajax was een overwinning belangrijk om niet verder achterop te raken in het spoor van PSV. De Amsterdammers verloren bovendien nog nooit van PEC Zwolle. Toch kwamen de bezoekers na ruim tien minuten op een 1-0 achterstand. Van dichtbij tikte Rebecca Doejaaren de openingstreffer binnen. Even later trok Soraya Verhoeve de stand gelijk. De kleine buitenspeler verraste keepster Nienke Olthof met een fraaie boogbal in de korte hoek.

Beide ploegen kregen vervolgens goede kansen om de voorsprong te pakken. Dat lukte PEC Zwolle direct na rust. Ajax raakte na de aftrap voor de tweede helft het balbezit kwijt en keek meteen tegen een 2-1 achterstand aan. Babiche Roof, tussen 2012 en 2014 nog in het roodwit, haalde de trekker over. Het lukte Ajax niet om dit te herstellen. Tien minuten voor tijd bepaalde Lauri Weijkamp de eindstand zelfs op 3-1.

Door de nederlaag, en de puntendeling van FC Twente tegen PSV, heeft Ajax de derde plek moeten overdragen aan FC Twente. De achterstand op PSV is inmiddels zeven punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Erik de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)