Ajax Vrouwen na rust op full-speed veel te sterk voor PSV

De vrouwen van Ajax hebben hun overwinning op FC Twente van afgelopen vrijdag (3-2) een goed vervolg gegeven in de kampioenspoule van de Eredivisie. Op bezoek bij PSV stelde de ploeg van Benno Nihom na een 2-1 achterstand bij rust in de tweede helft hardhandig orde op zaken: 2-6.

De wedstrijd was slechts acht minuten bezig toen Ajax tegen een achterstand aankeek. Kristina Erman was het eindstation van een goedlopende aanval om PSV op een 1-0 voorsprong te zetten. Het antwoord van de Amsterdammers volgde snel, want enkele minuten later werd de stand weer gelijkgetrokken. Uit een vrije trap van Kelly Zeeman kopte Stefanie van der Gragt raak: 1-1.

Lang konden zij niet van deze gelijke stand genieten. Nog geen twee minuten later had PSV de leiding weer in handen door een treffer van Vanity Lewerissa: 2-1. Ajax probeerde in het restant van de eerste helft opnieuw op gelijke hoogte te komen. Treffers van Inessa Kaagman en Marjolijn van den Bighelaar werden afgekeurd wegens buitenspel.

Na de theepauze gaven de bezoekers flink gas en PSV kon die acceleratie niet bijbenen. Met dank aan de weifelende keepster Cassie Miller maakte Merel van Dongen de 2-2. Nadat Kaagman de Amsterdammers in de zeventigste minuut op een 2-3 voorsprong bracht, ging Ajax erop en erover. En het ging heel hard. Op aangeven van Van Lunteren maakte Kaagman haar tweede treffer, diezelfde Van Lunteren beloonde haar goede wedstrijd met 2-5 en stelde in de blessuretijd Linda Bakker in staat om de eindstand op 2-6 te bepalen.

Ajax behoudt hierdoor de koppositie in de kampioenspoule, met twee punten voorsprong op achtervolger FC Twente. Zondag wordt een klein uitstapje gemaakt naar de KNVB Beker, waar SC Heerenveen in de halve finale wacht.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)