Ajax Vrouwen neemt door late winst koppositie over van FC Twente

In een rechtstreeks duel om de koppositie van de kampioenspoule hebben de vrouwen van Ajax uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Benno Nihom versloeg FC Twente in extremis met 3-2.

De Amsterdammers zagen de grote rivaal in de titelstrijd tot twee keer toe terug komen van een achterstand. Merel van Dongen opende halverwege de eerste helft door na een afgeslagen hoekschop vanaf de rand van het strafschopgebied raak te schieten. Stefanie van der Gragt en Davina Philtjens waren vlak na de rust dicht bij de 2-0, alleen werden beide inzetten op de lijn gekeerd.

Twintig minuten voor tijd kwam FC Twente op gelijke hoogte. Ajax-keepster Lize Kop ging in de fout bij een afstandsschot Bente Jansen: 1-1. Zes minuten later had Inessa Kaagman de Amsterdamse voorsprong weer hersteld. Zij stond vogelvrij om een voorzet binnen te werken. Toen Jassina Blom in de 85ste minuut de 2-2 op het scorebord bracht, leek een puntendeling aanstaande.

In de blessuretijd sloeg Ajax toch toe. De Enschedese verdediging timede volledig verkeerd bij een voorzet van Kaagman, waardoor de bal voor de voeten van Desiree van Lunteren belandde. Zij was net iets sneller dan keepster Nicky Evrard en tikte de bevrijdende 3-2 binnen.

Na drie wedstrijden in de kampioenspoule van de Eredivisie heeft Ajax eindelijk de koppositie in handen. De voorsprong van de regerend landskampioen op concurrent FC Twente bedraagt nu twee punten.

Archieffoto: AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)