Home / Algemeen / Ajax Vrouwen nemen in tweede helft afstand van Wexford Youths

Ajax Vrouwen nemen in tweede helft afstand van Wexford Youths

De Ajax Vrouwen zijn goed van start gegaan in de kwalificatieronde van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Benno Nihom was met 4-1 te sterk voor Wexford Youths, de kampioen van Ierland.

De Amsterdammers waren in de eerste groepswedstrijd in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast de bovenliggende partij tegen Wexford Youths. De Ierse keepster Ciamh Dollard wist zowel Soraya Verhoeve als Liza van der Most van het scoren af te houden. Toen de Ieren amper een minuut na de rust tot ieders verbazing aan de leiding kwamen – uit een vrije trap van Emma Hansberry was Rianna Jarrett trefzeker – leek een verrassing in de maak.

Deze mogelijke stunt werd al snel de kop ingedrukt. Binnen een minuut had Kay-Lee de Sanders de stand gelijk getrokken. Nog geen vier minuten later namen de Amsterdammers zelfs de leiding in handen. Op aangeven van Verhoeve tekende de van FC Twente overgekomen spits Ellen Jansen voor de 2-1.

Vervolgens kwam Ajax niet meer in de problemen. Een derde treffer liet nog even op zich wachten omdat Verhoeve en aanvoerster Loïs Oudemast allebei de lat troffen. Na ruim een uur spelen was Oudemast alsnog trefzeker. Het slotakkoord kwam niet veel later van Van der Most. De verdedigster bepaalde de eindstand op 4-1 in het voordeel van Ajax.

Op vrijdag 10 augustus staat de tweede groepswedstrijd op het programma, tegen gastheer Linfield. De kwalificatiepoule wordt vervolgens maandag 13 augustus afgesloten tegen Þór/KA (IJsland).

Foto: Ajax Vrouwen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)