Home / Algemeen / Ajax Vrouwen overtuigend voorbij PEC Zwolle

Ajax Vrouwen overtuigend voorbij PEC Zwolle

Vrij probleemloos heeft koploper Ajax in de kampioenspoule van de Eredivisie vrouwen afgerekend met PEC Zwolle. Na een vroege voorsprong, dor twee treffers van Desiree van Lunteren, liep de ploeg van Benno Nihom uit naar 0-4.

Binnen twaalf minuten was het duel eigenlijk al gespeeld. Omdat concurrent FC Twente dit weekend vrij was, wilde Ajax daarvan profiteren door de koppositie te verstevigen. De Amsterdammers schoten sterk uit de startblokken en kwamen na drie minuten aan de leiding. Van Lunteren stond bij de tweede paal helemaal vrij om de 0-1 binnen te lopen.

Enkele minuten later was het opnieuw raak. In eerste instantie stond de paal een tweede treffer in de weg, waarna zij de bal in de rebound in het lege doel schoof: 0-2. Het duel had voor de rust helemaal beslist kunnen worden, alleen stond de lat tot tweemaal toe een ruimere voorsprong in de weg.

De Amsterdamse voorsprong kwam in de tweede helft geen moment in gevaar. Deze werd zelfs verdubbeld. Linda Bakker draaide zichzelf goed weg van haar directe tegenstander en schoot diagonaal de 0-3 binnen. Het slotakkoord was voor Inessa Kaagman, die na een uur spelen oog-in-oog met keepster Stephanie Bukovec geen fout maakte: 0-4.

De eenvoudige zege van Ajax zorgt ervoor dat de koploper de voorsprong op FC Twente uitbouwde naar vijf punten. Komende week kan de ploeg van Benno Nihom met een gerust hart kijken wat de concurrentie gaat doen, voordat Ajax op vrijdag 18 mei verdergaat met het thuisduel tegen SC Heerenveen.

Foto’s Erik de Weerd

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)