Ajax Vrouwen prolongeren landstitel bij rivaal FC Twente

De Ajax Vrouwen zijn voor het tweede jaar op rij landskampioen geworden. De ploeg van Benno Nihom was op bezoek bij FC Twente met 1-2 te sterk voor de grote concurrent en daardoor niet meer te achterhalen.

De Amsterdammers waren vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Stefanie van der Gragt (van dichtbij rakelings over), Lois Oudemast (gestopt) en Desiree van Lunteren (kopbal over) hadden het vizier niet op scherp. Daar kon FC Twente van profiteren. Uit een tegenaanval opende Ellen Jansen tegen de verhouding de score voor de thuisploeg: 1-0.

Ajax moest in de achtervolging, wetende dat het bij een nederlaag de koppositie kwijt zou raken. Vlak voor rust slaagden de bezoekers erin de stand gelijk te trekken. Marjolijn van den Bighelaar controleerde een diepe bal van Inessa Kaagman en liet keepster Nicky Evrard met een schuiver kansloos.

De koploper wilde vervolgens in de tweede helft snel zaken doen om de titel veilig te stellen. Nadat Van Lunteren eerst haar inzet gekeerd zag worden, was de middenvelder zes minuten na de rust alsnog trefzeker. De international kwam tussen twee man door en met een bekeken stiftje bracht zij haar ploeg aan de leiding: 1-2.

FC Twente ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar de speldenprikjes die de thuisploeg uitdeelde, waren niet gevaarlijk genoeg voor keepster Lize Kop. Aan de andere kant van het veld scheelde het weinig of Van den Bighelaar had het duel definitief in het slot gegooid. Dat hoefde niet meer, want Ajax hield stand en trok de 1-2 over de streep.

Archieffoto: Erik de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)