Ajax Vrouwen sluiten reguliere competitie af op tweede plaats

De Ajax Vrouwen beginnen komende week aan de kampioenspoule van de Eredivisie met twee punten achterstand op koploper FC Twente. De ploeg van Benno Nihom sloot de competitie af met de eerste nederlaag van het seizoen. Op De Toekomst was PSV met 0-3 te sterk.

PSV moest zich nog plaatsen voor die kampioenspoule en dat was duidelijk te zien in het duel. In de achttiende minuut kwamen de Eindhovenaren op een 0-1 voorsprong via Vanity Lewerissa. Ajax voerde vervolgens de druk op. Vlak voor de tegentreffer had Kelly Zeeman een vrije trap over geschoten en Stefanie van der Gragt (kopbal) en Linda Bakker (schot) waren in het restant van de eerste helft dicht bij de gelijkmaker.

Vlak voor rust verdubbelde PSV echter de score. De jonge Jeslynn Kuijpers maakte de 0-2 en was in het begin van de tweede helft opnieuw trefzeker. Met haar tweede van de avond schoot Kuijpers de gasten naar een 0-3 overwinning. Het lukte Ajax immers niet om nog iets terug te doen, omdat de bal er simpelweg niet in wilde voor de Amsterdammers.

Het was de eerste keer dat Ajax dit seizoen in de competitie onderuit ging. De ploeg van Benno Nihom liet de kans liggen om in te lopen op het vrije FC Twente. De achterstand blijft vier punten, maar omdat de punten gehalveerd worden voor de kampioenspoule, verandert dat in twee punten. Naast Ajax en FC Twente hebben ook PEC Zwolle, SC Heerenveen en PSV zich geplaatst voor de kampioenspoule.

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand van de reguliere competitie van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)