Ajax Vrouwen spoelen Europese afstraffing weg met probleemloze winst

De Ajax Vrouwen hebben het enige juiste antwoord gegeven na de Europese domper bij Olympique Lyon (9-0 nederlaag). De ploeg van Benno Nihom maakte geen fout tegen Achilles’29 en versloeg de Groesbekers met 3-0.

Ellen Jansen had met twee treffers een grote rol in de eenvoudige zege. In de twintigste minuut opende de spits de score door een vrije trap van de jonge Lisa Doorn richting de verre hoek te verlengen: 1-0. De ban was hiermee gebroken en hierna werd het eenrichtingsverkeer naar het doel van Achilles’29. Tien minuten na de openingstreffer was Jansen opnieuw trefzeker door keepster Annerens Tijm te omspelen.

Na een klein uur spelen gooide Eshly Bakker het duel vroegtijdig op slot: 3-0. Nihom maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik door in het restant van de wedstrijd drie internationals rust te gunnen; Liza van der Most, Kika van Es en uitblinker Ellen Jansen strijden komende week met het Nederlands elftal voor een plek op het WK. De vierde international, keepster Lize Kop, zat op de bank. Met Gwyneth Hendriks, Loïs Schenkel en Marjolijn van den Bighelaar als vervangers in het veld bleef de 3-0 stand op het scorebord staan.

De Amsterdammers kunnen hierdoor met een goed gevoel toewerken naar de topper, over twee weken tegen koploper PSV. De Eindhovenaren hebben drie punten meer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto Jos Spitteler | Ellen Jansen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)