Ajax Vrouwen starten met talententeam in nieuwe beloftencompetitie

Ajax zal komend seizoen gaan deelnemen aan een nieuwe beloftencompetitie voor het vrouwenvoetbal. De Amsterdammers, die sinds dit seizoen starten met een eigen talententeam, komen in deze competitie Achilles’29, ADO Den Haag, FC Twente, SC Heerenveen, KNVB Talententeam Zuid, PEC Zwolle en VV Alkmaar tegen.

Suzanne Bakker werd een maand geleden vastgelegd als nieuwe trainer voor de beloften van Ajax. Zij was het afgelopen seizoen assistent-trainer bij Excelsior Barendrecht en daarvoor drie jaar hoofdtrainer van Wartburgia. “Ik vind het heel leuk dat ik hier aan de slag mag. Mijn droom komt uit, want ik was altijd fan van Ajax”, zei ze op de website van haar nieuwe club. “Ik verwacht van de talenten dat ze zich goed ontwikkelen en de stap naar het eerste elftal kunnen maken.”

Tot voorheen kwamen de beloftenteams van de profclubs uit in de Topklasse of Hoofdklasse. Daar zijn zij nu uitgestapt. Voor de beloftencompetitie zijn een paar speciale regels opgesteld. Zo mag er tijdens de wedstrijd doorlopend gewisseld worden en mogen er slechts twee speelster ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan. Er wordt een volledige competitie afgewerkt, die begint op 22 september, waarna er via kwartfinales en halve finales (allebei uit en thuis) wordt toegewerkt naar een speciale finale. Deze wordt op 20 april op het KNVB-complex in Zeist gespeeld.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)