Ajax Vrouwen verzekeren zich voor tweede jaar op rij van dubbel

Na de tweede landstitel op rij hebben de Ajax Vrouwen ook de KNVB Beker opnieuw in de wacht gesleept. De ploeg van Benno Nihom was net als vorig jaar (exact een jaar geleden) in bekerfinale te sterk voor PSV. In Bunschoten-Spakenburg werd het 3-1.

Op het veld van IJsselmeervogels waren de Amsterdammers de hele wedstrijd de betere ploeg. Nadat Marjolijn van den Bighelaar het doel zocht, werd de score na twintig minuten geopend. Uit een hoekschop kopte Stefanie van der Gragt de 1-0 binnen. Even later had Inessa Kaagman de 2-0 op haar schoen. De lat stond een treffer in de weg. Nog voor de rust haalde de naar Everton vertrekkende middenveldster alsnog haar gram. Ze controleerde een diepe bal van Merel van Dongen en bleef uiterst koel: 2-0.

Pas in de tweede helft slaagde PSV erin iets terug te doen. Invalster Vanessa Susanna produceerde de aansluitingstreffer voor de Eindhovenaren, maar echt dichterbij kwam PSV niet. In de slotfase hielp PSV Ajax een handje nadat een voorzet van Liza van der Most door PSV-verdedigster Kristian Erman achter haar eigen keepster werd gewerkt: 3-1.

Voor de derde keer in de clubgeschiedenis (na 2014 en 2017) veroverden de Ajax Vrouwen de KNVB Beker. Voor Benno Nihom zorgde het winnen van de dubbel voor een superseizoen in zijn eerste jaar als hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)