Home / Algemeen / Ajax Vrouwen via SC Heerenveen naar bekerfinale

Ajax Vrouwen via SC Heerenveen naar bekerfinale

De vrouwen van Ajax mogen op zaterdag 2 juni de KNVB Beker verdedigen. Op bezoek bij SC Heerenveen leverde een doelpunt van Toni Payne in extremis de ploeg van Benno Nihom een ticket voor de bekerfinale op, waarin PSV, net als vorig seizoen, de tegenstander is.

In het begin van de tweede helft leken de Amsterdammers voor een zware opgave te staan nadat Desiree van Lunteren met een directe rode kaart kon vertrekken. Op een lastig bespeelbaar grasveld grasveld en tegen een tegenstander (SC Heerenveen) die vooral fysiek de strijd aan wilde gaan, konden het nog veertig lange minuten worden met een 0-0 stand op het scorebord.

Toch kwam het meeste gevaar van Ajax. Acht minuten voor tijd stond de lat een openingstreffer van Kelly Zeeman in de weg. Een verlenging leek aanstaande, totdat invalster Toni Payne haar ploeg hier diep in blessuretijd voor behoedde. In de 93ste minuut kopte de kleine Amerikaanse aanvalster bij de tweede paal raak: 0-1.

In de finale wacht PSV, dat in de halve finale met 3-1 te sterk was voor de buren van CTO Eindhoven. Een jaar geleden was Ajax, tweevoudig bekerwinnaar in de eindstrijd met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren. De bekerfinale wordt op zaterdagavond 2 juni gespeeld in Bunschoten-Spakenburg, op het veld van IJsselmeervogels.

Foto: Ajax

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)