Home / Algemeen / Ajax Vrouwen voor kwalificatietoernooi Champions League naar Noord-Ierland

Ajax Vrouwen voor kwalificatietoernooi Champions League naar Noord-Ierland

De Ajax Vrouwen strijden tussen 7 en 13 augustus in Noord-Ierland om een plek in het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De regerend landskampioen treft daar Þór/KA (IJsland), Wexford Youths (Ierland) en gastheer Linfield.

Ajax-trainer Benno Nihom is tevreden met de uitkomst van de loting. “Het had veel slechter gekund, zowel qua locatie als mogelijke tegenstanders uit de andere potten. Vaak gaat in de poule tussen de ploegen uit pot 1 en 2, wat zal betekenen dat wij het met de IJslanders moeten uitvechten. Daar zullen wij een zware kluif aan hebben. Ik ken de ploegen nog niet heel goed, maar aan de wedstrijden van Oranje hebben we kunnen zien dat het niet makkelijk is om tegen Ierland of Noord-Ierland te voetballen.”

Gastheer Linfield werd net zoals Ajax de afgelopen twee jaar landskampioen. Bij de Noord-Ierse kampioen spelen meerdere internationals die begin juni nog met 0-5 van het Nederlands elftal verloren. Wexfourd Youths was de afgelopen drie jaar de beste van Ierland, Þór/KA is tweevoudig kampioen van IJsland. Momenteel staan zij op de tweede plaats in de competitie, die van mei tot september loopt.

De wedstrijden (dinsdag 7, vrijdag 10 en maandag 13 augustus) worden in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast gespeeld op Seaview, oorspronkelijk het stadion van Crusaders. Daar week Linfield vorig jaar ook al naar uit voor de Womens Champions League. De groepswinnaar plaatst zich voor de laatste 32, de twee beste nummers twee van de tien poules ook. Afgelopen seizoen werd Ajax in de eerste knock-outronde uitgeschakeld door het Italiaanse Brescia.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)