Ajax Vrouwen zien koploper PSV verder uitlopen

De Ajax Vrouwen hebben de topper in de Eredivisie niet winnend kunnen afsluiten. In plaats van op gelijke hoogte te komen met koploper PSV werd de ploeg van Benno Nihom juist op een achterstand van zes punten gezet. In Eindhoven gingen de Amsterdammers met 1-0 onderuit.

Met in de basiself vier speelsters (Lize Kop, Liza van der Most, Kika van Es en Ellen Jansen, red.) die zich begin deze week met het Nederlands elftal plaatsten voor het WK van 2019 in Frankrijk, begon Ajax stroef. Een schot van PSV-aanvalster Maddy Williams tegen de lat schudde de bezoekers vrij snel wakker. Beide ploegen creëerden niet heel veel, totdat de thuisploeg na 38 minuten alsnog aan de leiding kwam. Kop liet een schot van Bond Flasza los, waar Katja Snoeijs van kon profiteren: 1-0.

Vlak voor rust dacht Vanity Lewerissa – afgelopen zomer overgekomen vanuit Eindhoven – de stand gelijk te trekken. Haar kopbal werd van de doellijn gehaald. Ajax moest in de tweede helft een gelijkmaker forceren. De bezoekers kregen een paar goede kansen, maar strandden veelvuldig op keepster Eli Sarasola (ex-Ajax). Op die manier keerde Ajax met lege handen terug naar Amsterdam.

Door de 1-0 nederlaag zakt de ploeg van Benno Nihom bovendien naar de derde plek. ADO Den Haag (één punt meer) heeft de tweede plaats overgenomen. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij PEC Zwolle. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)