Home / Algemeen / Ajax wacht lastige opgave na thuisnederlaag tegen Hoek

Ajax wacht lastige opgave na thuisnederlaag tegen Hoek

Ajax zal zaterdag in Zeeuws-Vlaanderen aan de bak moeten om een plek in de Derde Divisie te bemachtigen. De ploeg van Jorg Smeets deed in de heenwedstrijd geen goede zaken door op eigen veld met 1-3 te verliezen van Hoek.

De Amsterdammers wilden op eigen veld snel zaken doen en namen direct het voortouw. Omdat de Zeeuwse defensie goed georganiseerd was, bleven de serieuze mogelijkheden lange tijd uit. Het duurde tot de 44ste minuut voordat er serieus amusement voor het doel te beleven viel. Namens Hoek zag Yoshi Verbrugge zijn kopbal van de lijn gehaald worden en Ajax-verdediger Roy Deken kon de rebound op tijd wegwerken om erger te voorkomen.

In de tweede helft had ook Hoek het vizier naar voren gericht. Een schot van Bram Leroy (een meter over) was een waarschuwing voor Ajax, want de bezoekers gingen steeds beter en overtuigender voetballen. Dat werd na een uur spelen omgezet in een openingstreffer. Sidy Ceesay draaide knap weg en schoot in de verre hoek raak: 0-1. Ajax was aangeslagen, verloor gaandeweg de wedstrijd de grip op het duel en de voorhoede kon steeds moeilijker in stelling worden gebracht.

Hoek kon hier van profiteren. Tien minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak. Leroy kreeg bij toeval de bal en zijn uithaal zorgde voor de 0-2. In het laatste kwartier kreeg Ajax weer een paar goede kansen. Kenneth Misa Danso zag zijn schot gekeerd worden en Stanley Akoy schoot op twee meter voor het doel recht op keeper Jordi de Jonghe af. De omschakeling die Hoek in petto had was er vervolgens eentje om in te lijsten. Een snelle uitbraak over diverse schijven werd door Titas Vitukynas afgerond: 0-3.

Ajax moest iets forceren om de schade iets draaglijker te maken met het oog op de return. Met de ingevallen Lars Middelwijk in de spits stichtte de thuisploeg weer gevaar. Roy Deken slaagde erin om iets terug te doen namens de Amsterdammers: 1-3. Twee minuten later was het zelfs bijna 2-3, alleen voorkwam De Jonghe erger voor Hoek. Ajax miste de echte doortastendheid om het Hoek lastig te maken en moet een achterstand goedmaken om te kunnen promoveren. Lukt dit niet, dan krijg de ploeg van Jorg Smeets een week later een herkansing tegen de verliezer van Capelle – SteDoCo.

Kijk hier voor de uitslagen en het programma in de nacompetitie

Met dank aan Marcel Wagenmakers
Foto Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend