Ajax weet op slotdag tegen VVOG weer te winnen

Na vier nederlagen op rij heeft Ajax het debuutseizoen in de Derde Divisie zaterdag afgesloten met een 2-1 overwinning op VVOG. Een late treffer van Sonny Pronk stelde de drie punten veilig voor de ploeg van Yuri Rose.

De wedstrijd op de Toekomst werd twee uur eerder dan oorspronkelijk (12:30 uur) afgewerkt vanwege een mini-klassieker Ajax O19 – Feyenoord O19 later op de middag. Het veranderde tijdstip zorgde er eveneens voor dat het duel zich slechts in gemoedelijk tempo ontwikkelde. Het eerste halfuur had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Pas daarna bloeide Ajax op. Pogingen van Ricardo Fransberg en Kenneth Misa Danso werden echter gekeerd door doelman Betzold.

Waar een Amsterdamse voorsprong niet zou misstaan, werd het in de 58ste minuut plots 0-1. Uit een strakke voorzet schoot Joshua Tijdens raak. Niet veel later voorkwam keeper Stephan Veenboer een nieuwe tegentreffer van Mike Ahrens. Pas nadat Roy Deken in de 62ste minuut hard en rakelings overschoot, kantelde het duel. Daarbij werd het ook in het zadel geholpen door een strafschop, nadat Jack van Moerkerk onderuit werd gelopen. Vanaf elf meter tekende Kenneth Misa Danso voor de gelijkmaker: 1-1.

Met inmiddels een extra aanvaller (Sonny Pronk) tussen de lijnen werden legio goede mogelijkheden gecreëerd voor een voorsprong. Uitgerekend Pronk, volgend seizoen Hollandia, was uit een vrije trap van de eveneens vertrekkende Ruben Adney met het hoofd verantwoordelijk voor de late 2-1. Door die zege eindigden de Amsterdammers op een keurige twaalfde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto: Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)