Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax zaterdag afgestraft door DVS’33

Ajax zaterdag afgestraft door DVS’33

Na een prima voorbereiding inclusief de bekeroverwinning tegen competitiegenoot FC Lisse waren de verwachtingen voor Ajax zaterdag hoog. De ploeg van Yuri Rose leek er kwalitatief beter op geworden te zijn en dus werd er reikhalzend uitgekeken naar de competitie start.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de verwachtingen voor deze wedstrijd te hoog waren. De bezoekers uit Ermelo waren direct de bovenliggende partij en al snel werd duidelijk dat Ajax een zware kluif zou hebben aan misschien wel een potentiële titelkandidaat. Helemaal toen al in de 13e minuut Joshua Patrick die samen met zijn broer Enrico waren overgekomen van DOVO voor de vroege openingsgoal zorgde.  Pas in minuut 26 kreeg Ajax de eerste kans, Tristan Buis kwam in een kansrijke positie maar raakte de bal niet goed.  Aan het eind van de eerste helft kwam Ajax stukje bij beetje meer in de wedstrijd, de aanvallen waren verzorgd maar de vrije man werd niet gevonden. 

De 0-1 achterstand bood perspectief voor de tweede helft, aangezien Ajax beter in de wedstrijd kwam. Echter was het eerste kwartier dramatisch voor het team van Rose. Zo kreeg DVS’33 een penalty, welke werd benut door Öztürk. Enkele minuten later kon buitenspeler Patrick de 0-3 binnentikken. Ajax was in het vervolg van de wedstrijd de kluts kwijt. Keeper Stephan Veenboer veroorzaakte een penalty, welke door Pilon in eerste instantie op de lat werd geschoten. De strafschop moest echter opnieuw worden genomen omdat Veenboer te vroeg van zijn lijn was gekomen. In tweede instantie wist Pilon wel de bal binnen te schieten.

Trainer Rose heeft de schone taak om in de aanloop naar de eerste uitwedstrijd in Zeeuws Vlaanderen (Hoek) zijn team voldoende te prepareren om deze valse start te corrigeren. Klik hier om de andere uitslagen en de stand in de Derde divisie zaterdag te zien.

Opstelling Ajax zaterdag: Veenboer; Bormann, Abdulrahman, Sterk, Wollgarten; Van Zoolingen, De Jonge, Van Moerkerk; Fransberg, Buis en Boudouni.

Tekst: Marcel Wagenmakers
Foto: Orange Pictures

Send this to a friend