Sercan Yilmaz

Ajax Zaterdag hengelt topscorer van de eerste klasse binnen

Sercan Yilmaz was afgelopen seizoen nog dé smaakmaker uit de eerste klasse, volgend seizoen staat hij op het veld van Ajax Zaterdag. De aanvaller heeft veel zin in de nieuwe uitdaging die hem te wachten staat. “Ik wilde de lat voor mezelf hoger leggen en dat doe ik met deze stap”, vertelt Yilmaz.

De voorhoedespeler is al sinds zijn jeugdjaren actief bij AFC ’34 uit Alkmaar. De afgelopen drie seizoenen maakte Yilmaz deel uit van het eerste elftal en groeide hij uit tot een van de belangrijke spelers in het team. Dit voorjaar besloot hij dat het tijd was voor een stap hogerop. “Het was eerlijk gezegd geen moeilijke beslissing, omdat de club goed wist dat ik in de toekomst een stap vooruit wilde maken. Ik was topscorer van de eerste klasse, dus het seizoen ging behoorlijk goed. Ik scoorde veel en gaf veel assists. Hopelijk kan ik daarmee volgend seizoen bij Ajax Zaterdag doorgaan.”

Yilmaz draaide met AFC ’34 aan de bovenkant van de eerste klasse mee. Bij Ajax Zaterdag zet hij twee stappen vooruit door Divisie-voetbal te spelen. “Natuurlijk wordt het daar een hoger tempo en is het niveau hoger dan in de eerste klasse, maar dat zijn natuurlijk prachtige zaken om te ervaren. We zullen zien hoe het me afgaat.” Yilmaz komt te voetballen onder leiding van Detlef Le Grand, die Yuri Rose deze zomer opvolgt. “Toen Ajax contact met me opnam, waren ze gelijk heel duidelijk. Aan mijn statistieken zagen ze wat ik kan betekenen voor het team. De club verwacht van mij dat ik ook in Amsterdam belangrijk kan zijn met doelpunten en assists.”

“Het eerste gesprek dat ik met de club had, was met Yuri (Rose, red.). Hij was duidelijk over het spel dat Ajax wil spelen. De speelwijze die Ajax hanteert, spreekt mij zeer aan.” Zelf vindt Yilmaz het een grote eer om in de clubkleuren van Ajax te voetballen. “Het is tóch Ajax: dat maakt het absoluut extra mooier. We kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten bij de club en het is daar perfect geregeld.” De laatste jaren maakten zelfs meerdere jongens vanaf Ajax Zaterdag de overstap naar een profclub. “Daar ga ik natuurlijk ook voor. Mijn doel is de komende jaren hogerop te komen. Misschien Tweede Divisie, maar het liefst betaald voetbal. De afgelopen jaren hebben we gezien dat genoeg spelers van Ajax die stap hebben gemaakt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: AFC ’34

Le Grand schuift bij Ajax Zaterdag door: “Beloning voor hard werken”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)