Home / Algemeen / Ajax zaterdag verliest thuis van Barendrecht

Ajax zaterdag verliest thuis van Barendrecht

Na de zege van Ajax bij vv GOES van vorige week, nam de ploeg van Yuri Rose het afgelopen zaterdag op tegen Barendrecht. De tegenstander was het vorige seizoen nog actief in de Tweede Divisie maar degradeerde Barendrecht. Op Sportpark De Toekomst werd de wedstrijd gespeeld onder leiding van scheidsrechter Schul.

Onder zomerse omstandigheden barstte het voetbalgeweld direct los, de eerste hachelijke momenten waren voor het doel van Ajax-keeper Stephan Veenboer. In de 4e minuut zag hij allereerst Niels Vorthoren uithalen, maar de bal kwam daarna via de kluts voor de voeten van Bram de Bruin. De Bruin raakte de bal gelukkig voor Ajax niet goed. Ajax antwoordde meteen en Tour Bouwman kopte in de 7e minuut de corner van Marijn Sterk net naast. De toon van het duel was gelijk gezet. In de 10e minuut werd Romano de Jonghe diep gestuurd door Ricardo Fransberg, maar de oud OFC-speler faalde oog in oog met doelman Van der Ploeg. Achteraf gezien zou het een hele dure misser zijn, want in de tegenaanval maakte Jake Wollgarten een lichte overtreding op Qjell Krolis bij de achterlijn. Scheidsrechter Schul zag er een penalty in. Het was vervolgens voor Tim Eekman en simpel klusje om te scoren (0-1). Barendrecht kreeg bijna meteen na de aftrap de gelegenheid om het duel vroegtijdig te beslissen, maar Marouane Bakour vond doelman Veenboer op zijn pad. 

Ajax startte de tweede helft goed, de eerste kans was voor Marijn Sterk die in de 50e minuut een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te glijden. In de tweede helft ging de wedstrijd wel op en neer, zo hadden beide ploegen kansen. Zo had Bakour namens Barendrecht nog een mogelijkheid en schoot Fransberg de bal in de handen van Barendrecht-keeper Van der Ploeg. In het laatste kwartier ging Ajax achterin 1-op1 spelen, om de gelijkmaker te forceren. Echter bleef het duel 0-1.

Ajax is op dit moment de ploeg uit de Derde Divisie die het minst heeft gescoord, namelijk twee goals. Dinsdag in de beker wacht competitiegenoot VVOG. Klik hier om de uitslagen, standen het programma van de Derde Divisie zaterdag te zien.

Tekst: Marcel WagenmakersBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend