Als trainer bij Ajax

Akoy schiet Ajax diep in blessuretijd langs Urk

Ajax is in de zaterdag Hoofdklasse B weer ingelopen op koploper Excelsior’31. De ploeg van Jorg Smeets pakte diep in blessuretijd met veel mazzel drie punten op bezoek bij Urk, door een heel laat doelpunt van Stanley Akoy: 0-1.

De hele wedstrijd domineerde Ajax tegen een achterover leunend Urk dat anticipeerde op de uitvallen. Binnen zeven minuten kregen de Amsterdammers al twee grote kansen via Lars Middelwijk (vrije trap) en Kenneth Misa Danso (schot) maar in beide gevallen stond doelman Cornelis Koffeman op de juiste plek. Aan de andere kant dwong Ajax-doelman Stephan Veenboer de ontsnapte Hessel Snoek goed naar buiten, waarna diens schot in het zijnet belandde.

De gasten bleven het voortouw nemen en dat werd bijna beloond toen Bilal el Amrani zijn schot in de 21ste minuut gepareerd zag worden. Heel af en toe dreigde Ajax mee te gaan in het vechtvoetbal en het opportunistische spel van de thuisploeg. Het lukte de Amsterdammers nog niet het verschil te maken. Na de rust werd Ajax langzaam minder dreigend voor het Urkse doel en namen de onzorgvuldigheden toe. Een kopbal van Berry van ’t Land in de 62ste minuut was het eerste kleine kansje in de tweede helft.

Het stugge Urk ging er steeds meer in geloven, zeker toen het na zeventig minuten dicht bij de openingstreffer was. Veenboer keerde het schot van Snoek en in de rebound schoot Riekelt Nentjes wild over. Snoek was vlak voor tijd opnieuw dichtbij, alleen voorkwam een zeer fraaie redding van Veenboer een doelpunt. De klok werd een nieuwe vijand voor Ajax. De gasten kregen bijna de rekening gepresenteerd voor het ontbreken van scorend en creatief vermogen.

De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, tot de 94ste minuut. Na een inworp kwam de bal door een ouderwetse flipperkast-situatie voor de voeten van Stanley Akoy, die zijn uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel zag verdwijnen: 0-1. Daarmee pakten de Amsterdammers met veel geluk de volle buit. Een goed resultaat met het oog op de topper volgende week tegen koploper Berkum.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Met dank aan Marcel Wagenmakers
Foto’s Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)