Home / Algemeen / Alarcon Vidal gaat door bij JOGA Fortius en wil selectie uitbreiden
Carlos Alarcon Vidal

Alarcon Vidal gaat door bij JOGA Fortius en wil selectie uitbreiden

Vorig seizoen had JOGA Fortius geen zaterdagelftal. Dit seizoen is dat wel weer het geval en staat Carlos Alarcon Vidal aan het roer. Ook volgend jaar is hij de trainer van dat team.

Hij vertelt hoe het nieuwe team tot stand kwam: “Het vorige team was uit elkaar gegaan omdat de spelers klaar waren met hun studies. Dit seizoen werd er een nieuw team opgezet door spelers zelf. Zij hebben met Fortius gepraat en mij vervolgens gevraagd als trainer, een paar jongens kenden mij al.”

Het team was in het voorjaar al een paar keer bij elkaar gekomen om kennis te maken, maar het begin van het seizoen liep stroef. “Mede door vakanties was de start lastig. Er was niet veel tijd om aan het team en spelsysteem te werken. En iedereen wil natuurlijk op z’n favoriete plek spelen, maar dat kan niet altijd”, vertelt de trainer. Maar inmiddels is er tevredenheid: “Eerlijk gezegd had ik gedacht dat het veel langer zou duren om het team neer te zetten. Maar we zijn verder dan gedacht, de jongens zijn ook tevreden en opereren nu echt als team. Beetje bij beetje groeien we als team. We leggen nu de basis neer, zodat andere over een paar seizoenen de club hogerop kunnen brengen.”

Dat zorgt ervoor dat Alarcon Vidal ook volgend seizoen vol enthousiasme voor de groep staat. Hij is zelfs bezig met het opzetten van een volwaardig tweede zaterdagelftal, zodat hij een bredere groep tot zijn beschikking heeft. “Op dit moment is de zaterdag 2 een wat oudere groep, die moeite heeft om het team compleet te maken. Zij gaan naar de veteranen, het nieuwe team kan straks beginnen in de reserve derde klasse. Dat is een hartstikke mooi niveau.” Om de selectie uit te breiden, schakelt hij zijn huidige selectie in: “Zij nemen nu steeds vrienden mee om mee te trainen, de meesten vinden het leuk. Ik hoop de groep uit te kunnen breiden naar ongeveer 36 spelers.” Op dit moment is het een temperamentvolle groep met veel Latijns-Amerikaanse jongens, maar zo benadruk hij: “We staan ook open voor andere werelddelen, iedereen is welkom!”