Home / Algemeen / Alex de Bruijne kiest met JOS (zaterdag) voor het plezier

Alex de Bruijne kiest met JOS (zaterdag) voor het plezier

Tien jaar lang combineerde Alex de Bruijne zijn werk met voetballen op hoog niveau. Dat werd hem allemaal teveel, waardoor hij vorig jaar besloot tijdens de voorbereiding te vertrekken bij Hoofdklasser Ajax. Nu trekt de 31-jarige verdediger zijn voetbalschoenen weer aan om bij het zaterdagelftal van zijn oude club JOS/Watergraafsmeer op een iets lager niveau te gaan voetballen.

Eigenlijk heeft hij het de afgelopen maanden een beetje gemist. Het spelletje zelf dan, want de verplichtingen waren een zware last op zijn schouders geworden. Dat wil hij ook niet meer. “Ik wil niet meer alles opgeven voor het voetbal. Altijd die verplichting hebben om te moeten trainen of op zondag te moeten spelen. Mijn werk verwacht dat ik ook af en toe in de nacht of het weekend beschikbaar ben. Dat wordt niet geaccepteerd in de Hoofdklasse of eerste klasse.” Maar wat hij dan in de zaterdag derde klasse te zoeken heeft? Heel simpel: plezier. “De gezelligheid mis ik weleens.”

Foto: Mario Wormhoudt | Alex de Bruijne en Maurice Renger (achter) spelen volgend seizoen weer samen in het shirt van JOS/Watergraafsmeer

De link met het zaterdagelftal van JOS/Watergraafsmeer was snel gemaakt. Maurice Renger keert terug op Sportpark Drieburg om daar zijn trainerspapieren te halen. Omdat hij af en toe nog een balletje wil trappen, sluit hij zich aan bij de selectie van Richard Pel. Diezelfde Pel stond ook vrij snel op de stoep van De Bruijne. “Vorig jaar november hebben we het er al een beetje over gehad. Toen werd er gesproken om met een groepje te gaan, maar sommige jongens blijven toch bij hun club of stoppen helemaal.”

De Bruijne besloot, net als Renger, wel om terug te keren. Vooral nadat Pel het accepteerde dat de verdediger zijn werk op de eerste plaats zet. “Richard ziet mij als een bonus. Als ik een keer een week niet kan trainen, vind ik het niet erg om er op zaterdag naast te zitten. Dat heb ik nooit gehad, haha. Met die mindset moet ik er ook instappen. Maar ook op deze manier wil ik van waarde zijn, ondanks dat ik er niet altijd kan zijn.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)