Home / Algemeen / Alex de Bruijne met Nederlands politie team naar EK
Alex de Bruijne gaat met het Nederlands Politie elftal later dit jaar naar het EK

Alex de Bruijne met Nederlands politie team naar EK

Op het veld van SV Spakenburg heeft Het Nederlands politie team zicht weten te plaatsen voor het EK in Tsjechië. Tegen Ierland kende het elftal van Jochem Twisker weinig problemen en werd er met maar liefst 7-0 gewonnen. JOS Watergraafsmeer-speler Alex de Bruijne had met een goal en twee assist een groot aandeel in de ruime zege.

Er stond woensdagavond veel op het spel aangezien de winnaar van het duel zicht plaatst voor het EK. Het Nederlands politie team heeft deze laatste ronde van de EK kwalificatie bereikt door in de eerste ronde van Noorwegen met 0-2 te winnen.

Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het geen spannende avond zou gaan worden. Nederland had veel balbezit en Ierland bleek een matig elftal te hebben. Toch kwamen de bezoekers bijna op voorsprong nadat centrale verdediger Arjan de Zeeuw onder de bal doorging en een Ierse aanvaller maar net over kopte. Maar na dit moment was Nederland, met De Bruijne op tien als uitblinker, heer en meester. De eerste treffer viel in de negentiende minuut en kwam vanaf de voet van De Bruijne. Een minuut later gaf de spelers van JOS een scherpe voorzet waarna een Ierse verdediger de bal in eigen doel werkte, 2-0. Rond de 25ste minuut was de wedstrijd helemaal beslist nadat Van Es de 3-0 op het scorebord zette. Voor rust liep de score op naar 6-0 waarbij De Bruijne nog een mooie assist op ex-prof Yuri Cornelisse wist te geven.

politieteam 2

Na de pauze werd er nog maar een keer gescoord. Hierdoor eindigde het duel in een ruime 7-0 overwinning en is het Nederlands politie team geplaatst voor het EK. Uitblinker Alex De Bruijne was na afloop een blij man. De Bruijne: Het liep vooral in de eerste helft erg lekker bij ons. Aan de andere kant viel Ierland erg tegen, we hadden meer van hen verwacht. Op het EK zal de tegenstand, met bijvoorbeeld Spanje en Duitsland, zwaarder zijn.” De Bruijne speelde in Spakenburg op de nummer tien positie: “Het liep erg lekker op het middenveld waarbij ik een aantal keren beslissend kon zijn. Het is een hele fijne positie om op te spelen. Maar bij JOS zal ik gewoon weer op mijn vertrouwde plek centraal achterin staan.”

Het EK voor politie teams wordt in Praag gespeeld en zal van 23 tot en met 30 juni 2014 plaatsvinden.

Verslag Siem Kannekens

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)