Alex Treuren

Alex Treuren voelt zich goed bij terugkeer naar IVV

Na vijf jaar hoofdklasse voetbal bij Purmersteijn neemt Alex Treuren afscheid van de club en zoekt hij het dichter bij huis. Hij keert terug bij het ambitieuze IVV, waar hij ieder jaar op de nieuwjaarsreceptie moest uitleggen dat hij nog niet terug zou keren. Na dit seizoen is de terugkeer dan toch een feit.

Treuren heeft nog altijd een functie binnen IVV, waardoor hij nog jaarlijks op de nieuwjaarsreceptie komt. Tot vorig seizoen was hij hoofd jeugdopleidingen, maar door tekort aan tijd doet hij dit niet meer. Daartegenover doet hij wel nog het één en ander voor de onderbouw van de club. Het tekort aan tijd was ook een van de redenen om als voetballer terug te keren bij IVV. “Mijn voetbalschool, waar ik privé-trainingen geef, zit bij IVV. Daarnaast woon ik zelf in Landsmeer en kan ik nu lekker dicht bij huis voetballen.”

De verdediger werd de afgelopen jaren vaker gepolst om terug te keren, zo vertelt hij: “Elk jaar rond de nieuwjaarsreceptie kwamen de eerste vragen over een eventuele terugkeer. Ik had het echter bij Purmersteijn nog goed naar mijn zin. Vorig jaar hebben we wel even met elkaar gesproken, maar ook toen begonnen we bij Purmersteijn met een nieuwe groep en dat wilde ik graag meemaken.”

“Ondanks enorm mooie jaren bij Purmersteijn, loopt het dit jaar minder. Daardoor ontstaat er meer negativiteit en dan is de keuze om naar IVV te gaan nu een stuk makkelijker, doelt Treuren op het huidige seizoen met Purmersteijn. De ploeg staat momenteel op een na laatste in de Hoofdklasse zaterdag.

Overigens is de stap naar IVV twee klasses lager, maar toch blijft Treuren vol ambitie. “Ik ambieer altijd wel een bepaald niveau en IVV is ook enorm ambitieus. Ze willen binnen 2 á 3 jaar naar de eerste klasse. Daarnaast heeft Daryl (Gerritsen, red.), laatst ook de overstap naar IVV gemaakt, hij is een oud-klasgenoot van mij en we hebben het er samen ook wel over gehad om daar iets leuks neer te zetten. Het belangrijkste is dat ik ergens kan voetballen waar alles op zijn plek valt, en ik denk dat dat momenteel bij IVV het geval is.”

Tekst: Mitch Marinus

Foto: José Mol

Daryl Gerritsen over afscheid bij AFC: “Echt een moeilijke keuze”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)