Daryl Gerritsen over afscheid bij AFC: “Echt een moeilijke keuze”

Daryl Gerritsen heeft besloten na dit seizoen AFC in te ruilen voor IVV. Gerritsen is al ruim 15 jaar actief bij de Amsterdamse club, maar heeft besloten om op sportpark de Breek, ruim tien kilometer verderop, voor zondagvoetbal te kiezen.

Gerritsen vertelt over zijn redenen om sportpark Goed Genoeg achter zich te laten: “Ik wilde meer tijd vrijmaken om in het weekend leuke dingen met mijn vriendin te doen. Nu sport ik op zaterdag en zij sport op zondag. Als we dat volgend seizoen allebei op dezelfde dag gaan doen, kunnen we op zaterdag simpelweg meer samen doen.”

De zondagclub die Gerritsen dus zocht, heeft hij gevonden in IVV Landsmeer. IVV heeft hardop uitgesproken een stap hogerop te willen en dat spreekt Gerritsen aan. “IVV wil doorgroeien naar de eerste klasse en het lijkt mij heel mooi om mijn steentje daaraan bij te dragen, zodat we dat doel uiteindelijk kunnen bereiken.”

Afscheid van AFC
Met de overstap komt er voor de verdediger een einde aan zo’n 15 jaar bij de club. Hij doorliep de gehele jeugd en keerde na twee jaar bij FC Abcoude in de zomer van 2017 weer terug bij AFC. Hij maakte daar onderdeel uit van de ambitieuze selectie van Benno Nihom. “Benno was toen de trainer van zaterdag 1 en met die ploeg hadden we de ambitie om naar de hoofdklasse te gaan. Deze ambitie sprak mij enorm aan. Daarnaast is Benno ook een goede vriend en werkte ik in het wedstrijdsecretariaat van AFC. De keuze was daarom snel gemaakt om toen weer terug te keren bij AFC.”

Sinds de winterstop staat Gerritsen weer met Nihom op het trainingsveld. Hij is nog steeds enthousiast over de trainer, maar vraagt zich wel lachend af of dat nu nog wederzijds is. “Ik weet niet of hij het zo leuk vindt dat ik weg ga, maar het is enorm leuk om nu weer met hem samen te werken. Ik merk gewoon dat er weer heel makkelijk patronen in het team komen en daarnaast geeft hij de ploeg enorm veel vertrouwen.”

Tekst: Mitch Marinus
Foto: Tom Poederbach

Benno Nihom (AFC): “Op het veld serieus, maar ’s avonds het clubhuis sluiten”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)